Naglašavam da je u ovom trenutku najbitnije da se izaberu najstručniji i najsposobniji kandidati! - istaknuo je, među ostalim, član predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a (član nacionalnog Predsjedništva i saborski zastupnik) Oleg Butković u javljanju uživo iz Središnjice za RTL Danas.

U nastavku donosimo ključne poruke:

O kriteriju stručnosti

U ovom trenutku prerano je govoriti o imenima za ministarstva - jer pregovori još traju. Lista se kandidata sužava. Mandatar Orešković, zajedno s g. Karamarkom i g. Petrovom, razgovara o ljudima koji će preuzeti funkcije u vladi. U ovom je trenutku najbitnije da se izaberu najstručniji i najsposobniji kandidati - HDZ i Domoljubna koalicija imaju čitav niz takvih ljudi.

O kandidatima

U ovom trenutku Domoljubna koalicija i Most predložiti će mandataru dva ili tri kandidata iz svakog resora - s njima će gospodin Orešković obaviti razgovore, a s nekima su već i obavljeni. To su i nezavisni stručnjaci i stranački kandidati. Nakon iscrpnih razgovora g. Orešković će donijeti odluku, zajedno s g. Karamarkom i g. Petrovom.

O novoj vladi

Sljedeći ćemo tjedan imati novu Vladu RH. Sjednica Sabora će se održati 20. siječnja - do tada će biti poznata imena svih ministara.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-sjednica-sabora-bit-ce-20-sijecnja