Vlada je već najavila novi rebalans. Katastrofa! Poreznom politikom ugušila je poduzetništvo. Za njihovog smo mandata dobili 90.000 novih nezaposlenih, a 30.000 mladih napustilo je Hrvatsku. Državu je razorio crveni meteor. Treba ih što prije smijeniti s vlasti, a HDZ je jedina snaga koja Hrvatskoj može vratiti ponos i dostojanstvo. Već godinu dana razrađujemo gospodarski program, koji je pohvaljen u Njemačkoj, a u naš su tim ušli i vrhunski stručnjaci iz CDU-a - istaknuo je predsjednik Karamarko u Benkovcu

Uoči večerašnje proslave 24. obljetnice osnutka naše stranke u Benkovcu predsjednik HDZ-a odgovorao je na pitanja okupljenih novinara. Na samom je pak skupu održao snažni, motivacijski govor. Prenosimo, objedinjeno, ključne Karamarkove poruke:

O MASTERPLANU BOLNICA & REBALANSU

Ne možemo biti zadovoljni master planom u zdravstvu. HDZ je ponudio suradnju i pomoć ministru Ostojiću da se napravi racionalniji plan jer su pacijenti i građani žrtve svega ovog što Vlada radi. Žalosno je, također, i ovo oko rebalansa proračuna. Opet je nerealan, opet nije razvojan, ne stvaraju se nove vrijednosti i ne stimuliraju se nova radna mjesta. Već je, uostalom, najavila novi rebalans. Katastrofa!

O GOSPODARSKOM PROGRAMU & CDU-ovim STRUČNJACIMA

Vlada je poreznom politikom ugušila poduzetništvo. Za njihovog smo mandata dobili 90.000 novih nezaposlenih, a 30.000 mladih napustilo je Hrvatsku. Državu je razorio crveni meteor. Treba ih što prije smijeniti s vlasti, a HDZ je jedina snaga koja Hrvatskoj može vratiti ponos i dostojanstvo. Već godinu dana razrađujemo gospodarski program, koji je pohvaljen u Njemačkoj, a u naš su tim ušli i vrhunski stručnjaci iz CDU-a. Imamo hrvatsko-njemačku radnu skupinu.

O PREDMETU FIMI MEDIA & ISPRICI

Proglašavaju nas strankom lopova. Jedino što su presudom postigli, međutim, jest to da su nas homogenizirali. Oni koji su pljačkali i krali neka odgovaraju. Lopovima i svima onima kojima je HDZ bio sredstvo da se okoriste više nema mjesta u našoj stranci! No kriminal je stvar pojedinaca - nikada nećemo pristati ni na kakvu kolektivnu odgovornost! Zato se nikome neću ispričavati, jer vrijednost naše stranke su naši članovi - pošteni, radišni ljudi koji danas, zaslugom SDP-ove vlade, jedva spajaju kraj s krajem. 

Ako se netko treba ispričati onda su to oni koji se dan danas nisu odrekli jednoga od najgorih zločinaca 20. stoljeća koji je uništavao vlastiti narod - Josipa Broza Tita. Jesu li ga se odrekli? Jesu li se odrekli Saveza komunista? Naravno da nisu. I oni će nas danas učiti kakva treba biti Hrvatska u Europskoj uniji! Oni misle da im je Bruxelles isto što i Beograd, ali grdno se varaju! Jer, ulazimo u asocijaciju slobodnih naroda, a to Jugoslavija sigurno nije bila. 

O VESNI PUSIĆ & TUŽBI ZA GENOCID

Naši su politički konkurenti 2000. godine, s Račanom, bili puno razumniji nego danas. Danas govore da smo slučajna država!? Danas izjednačavaju velikosrpsku Miloševićevu politiku i obrambenu Tuđmanovu politiku!? Upravo je Vesna Pusić u Beogradu nudila da obje strane povuku tužbe za genocid. To je nakaradno i uvredljivo - neprihvatljivo za svakoga hrvatskog domoljuba. U nas nije bilo građanskog rata, već velikosrpski miloševićevski plan koji je trebao razoriti Hrvatsku. Neka to ovi u vlasti napokon nauče, jer je to svetinja koje se nikada nećemo odreći. 

O SDP-ovu POVRATKU U PROŠLOST

Mi smo antifašisti, ali nakon 45 godina iskustva pod komunizmom smo i antikomunisti. Mi se ne vraćamo u prošlost, mi se vraćamo istini. A istina jest da su hrvatsku državu stvorili dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, a ne Tito i njegovi apologeti. No oni stalno pokušavaju izjednačiti Tita i Tuđmana!? Dr. Tuđman nije samo vrijednost HDZ-a, nego i hrvatskog naroda, a oni ga relativiziraju! Nedavno je na obljetnici Tuđmanove smrti samo HDZ položio vijence. Nije bilo predstavnika Vlade. 

Uostalom, tko priča o prošlosti? Čim su došli na vlast, ukinuli su saborsko pokroviteljstvo nad Bleiburgom. Ukinuli su ured za otkrivanje i obilježavanje masovnih grobnica. Nameću zdravstveni odgoj kako bi istjerali vjeronauk iz škola. Žele nas preodgojiti, nas i našu djecu. Svađaju se sa crkvom, branitelje nazivaju crnokošuljašima, govore o građanskom ratu...