„Hrvatska Vlada ima jednak odnos prema svim krajevimaHrvatske i svaku županiju i općinu gleda kao partnera. Hrvatska demokratskazajednica provodi politiku koja uvažava i poštuje druge , koja se ne temelji naprijeziru i uvredama, a za takvu politiku treba imati snage“, kazala jepredsjednica Kosor.

„Ova Vlada završila je pregovore s EU i na tome su namčestitali svi vodeći dužnosnici EU, a oporba nije imala snage niti čestitati,iako sam rekla da smo ovo napravili za cijelu Hrvatsku. Upravo sam japredpredložila da Ugovor o pristupanju potpiše i predsjednik Josipović makarkao zastupnik nije glasovao za arbitražni sporazum, što znači da nije glasao zadeblokadu pregovora. Smatrali smo da predsjednik mora biti taj koji ćepotpisait“, kazala je predsjednica posebno istaknuvši da je „Hrvatskaradiotelevizija jučer objavila da je predsjednik pozvan na potpisivanje ali jezatajila da je pozvana i predsjednica hrvatske Vlade. To je potpunoneravnopravna borba“, zaključila je predsjednica u Crikvenici.

„Kada smo započeli kampanju svi su nam govorili da nemamošto tražiti na ovim izborima. No, ne mogu nas toliko omalovažiti koliko mimožemo raditi. Nismo se dali impresionirati ni ustrašiti kada je trebalozavršiti pregovore. Nitko nije vjerovao da će se pregovori završiti u lipnjuali Hrvatska postaje 28. članica EU i hrvatski jezik postaje 24. službeni jezikEU. To je uspjeh svih građanki i građana Hrvatske“, rekla je predsjednica.

Predsjednica Kosor istaknula je da ćemo nastaviti čuvatisvoje kršćanske korijene i tradiciju. „Nastavit ćemo brinuti o obitelji ipoticat ćemo obiteljske vrijednosti jer je to ulaganje u budućnost“, dodala jepredsjednica.

„Mi smo jedina stranka koja se otvoreno bori protivkorupcije i zato nam treba još četiri godine mandata da nastavimo tu borbu jerje to borba za temeljna ljudska prava“, zaključila je predsjednica u Krku.

„Ljudi razumiju koliko nam je teško i kako nismo imaliravnopravan ulaz u kampanju. Iza nas je iznimno teško razdoblje, ali našenajveće bogatstvo naše je članstvo – svi koji su do sada davali sve a ništanisu tražili zauzvrat. U ovim trenucima to je naša najveća snaga. Oni koji sumislili i prije mjesec dana da su izbori gotovi ne znaju kako funkcionirademokracija“, zaključila je predsjednica u Kostreni.

Nakon posjeta Crikvenici, Krku i Kostreni predsjednica jenastavila obilazak VIII. izborne jedinice.