(VIDEO) Ne želimo mladima ostaviti podijeljenu Hrvatsku. Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i jest osnovano s namjerom i svrhom da Vladi RH da preporuke na temelju kojih će se izraditi sveobuhvatan zakonski prijedlog! - istaknuo je, između ostalog, savjetnik predsjednika HDZ-a i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović sinoć u razgovoru za RTL Danas.

Božinovićevo gostovanje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku izdvajamo njegove dvije ključne poruke:

O cjelovitom zakonskom rješenju

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je i sam kazao da je premještanje spomen-ploče HOS-a u Jasenovcu prva od dvije faze. Dakle, od danas spomen-ploča više nije u Jasenovcu. U drugoj fazi slijedi sveobuhvatno rješenje ovog pitanja. Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i jest osnovano s namjerom i svrhom da Vladi da preporuke na temelju kojih će se izraditi sveobuhvatan zakonski prijedlog o tretiranju simbola svih totalitarnih sustava - pa tako i pozdrava ZDS. Premijer je danas razgovarao s predsjednikom Vijeća i zamolio ga da intenzivira svoj rad.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pitanje-spomen-ploce-hos-rijesili-smo-u-dijalogu-s-pijetetom-prema-zrtvi-hrvatskih

O zaustavljanju podjela u društvu

Ne razumiju svi što je naša intencija od početka - da ne pridonosimo svojim radom podjelama, već da rješavamo otvorena pitanja iz prošlosti koliko je to moguće. Ne želimo mladima ostaviti ovako podijeljenu Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pitanja-proslosti-ne-bi-smjela-biti-smetnja-da-sve-politicke-i-strucne-potencijale