Na područjuzdravstva, predsjednica je najavila daljnju provedbu reformezdravstvenog sustava i daljnju racionalizaciju kako bi se stvorili uvjeti zasmanjenje stope izdvajanja za zdravstveno osiguranje. „Nastavit ćemo sulaganjem u javni zdravstveni sustav, a u sve domove zdravlja uvest će centreobiteljske medicine“, poručila je predsjednica Kosor, dodavši da će se prepoloviti liste čekanja te osigurati daljnjeproširenje liste lijekova,  a 80%svih hitnih intervencija na čitavom području Hrvatske bit će obavljeno u okviru„zlatnog sata“.   

Što se područjasocijalne skrbi tiče, predsjednica stranke je najavila dovršavanje upravne ifiskalne decentralizacije socijalne skrbi te da će se za svu djecu mlađu odsedam godina osigurati udomiteljstvo u obiteljima. „Osiguratćemo uvjete za razvoj dnevnih boravaka za starije osobe, za dvostruko veći brojgrađana i nastaviti s mjerama osiguranja samostalnog življenja osoba sinvaliditetom ako i s programom osobnog asistenta za osobe s najtežim stupnjeminvaliditeta“, naglasila je predsjednica Jadranka Kosor.

Umirovljenicima jepredsjednica poručila da neće biti smanjivanja mirovina čija visina ovisi ouplaćenim doprinosima, već štoviše, da će se omogućiti usklađivanje mirovina sacijenama i plaćama. „Dovršit ćemo povrat duga umirovljenicimatijekom 2013. godine, a umirovljenicima ćemo omogućiti ostvarivanje prava nadodatnu zaradu pored mirovine“, napomenula je predsjednica Kosor,pojašnjavajući predviđene mjere. 

Obraćajući sebraniteljima, predsjednica je istaknula: “Nećemo smanjivati prava branitelja!“. Predsjednica Jadranka Kosorposebno je napomenula da će Ustavni zakon o pravima branitelja biti donesen ida će se nastaviti s provedbom programa zdravstvene skrbi o hrvatskimbraniteljima te suprugama i djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja.Predsjednica Kosor je dodala i da će se nastaviti program stambenogzbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih,zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Posebno je istaknula da će seorganizirati programi socijalne i zdravstvene pomoći hrvatskim braniteljimasamcima koji su nesposobni za privređivanje i nesposobni za samostalan život teda će se nastaviti s provedbom stručnog osposobljavanja i zapošljavanja tepoticati daljnje osnivanje i razvoj zadruga.