HDZ je prevelika i prevažna stranka da u svojim redovima ne bi imala pobjedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima - ističe se u priopćenju  o medijskim špekulacijama po kojima će Vrkić tobože biti HDZ-ov kandidat.

S obzirom na brojne upite novinara da se prokomentira tvrdnja iz novog broja tjednika Globus o nezavisnom Ivici Vrkiću kao, navodno, HDZ-ovu kandidatu za predsjednika RH, stranačka glasnogovornica Dajana Antonija Bebek odaslala je sljedeće priopćenje: 

Takvi neutemeljeni napisi služe za odvlačenje pažnje od onog što je u ovom trenutku najvažnije - a to su katastrofalno stanje u gospodarstvu te sve veći broj nezaposlenih i siromašnih u našoj državi. 

HDZ je prevelika i prevažna stranka da u svojim redovima ne bi imala pobjedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. 

Budući da se izbori održavaju tek za godinu dana, naši građani s pravom očekuju da sadašnji predsjednik iskoristi svoje ovlasti i potakne Vladu na ozbiljniji rad u cilju što bržega gospodarskog oporavka. Sigurni smo da ih to pune više interesira od imena njegovog nasljednika na Pantovčaku.