Pogibija dvanaest hrvatskih redarstvenika na današnji dan, 2. svibnja 1991. u Borovom selu događaj je koji u sebi opisuje cijelu istinu o borbi za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku - napisao je, između ostalog, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na svojoj Facebook stranici u povodu 25. obljetnice pogibije 12 hrvatskih redarstvenika, pripadnika vinkovačke specijalne policije.

Objavu predsjednika Karamarka donosimo u cijelosti:

Pogibija dvanaest hrvatskih redarstvenika na današnji dan, 2. svibnja 1991. u Borovom selu događaj je koji u sebi opisuje cijelu istinu o borbi za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Slabo naoružani mladići pošli su pružiti otpor puno bolje opremljenim pobunjenicima koji su imali pojačanje uvježbanih terorista iz Srbije i pomoć JNA koja je svoje cijevi okrenula protiv hrvatskog naroda.

Žrtve tih mladića nisu bile besmislene. One su nam bile upozorenje što nas čeka ako ostanemo u zajedničkoj državi. One su nas učvrstile u namjeri da se izborimo za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Zastanimo na trenutak i sjetimo se s dubokim poštovanjem ugaslih mladih života koji su pali da bi Hrvatska živjela.