Zagrepčanka, 32 godine, urednica i voditeljica Vijesti, reporterka u Informativnom programu. Mlada uplovivši u novinarske vode, u medijima je već desetljeće. Prepoznatljivog nastupa, vjerodostojna, televizična - kolege iz tiska nazivali su je „zvijezdom u usponu“. Malo tko takve karijere - i takve perspektive - odlučio je sam, vlastitom voljom, otići s HTV-a. 

Svjetonazorska bliskost

A upravo je to učinila Dajana Antonija Bebek! Na sjednici Predsjedništva HDZ-a, održanoj jučer u Smiljanu pokraj Gospića, imenovana je za novu glasnogovornicu Stranke. Što ju je motiviralo da napusti Prisavlje?

- Posao glasnogovornice političke stranke veliki mi je profesionalni izazov, a osim toga, HDZ mi je svjetonazorski blizak. Tim više što je Stranka, pod novim vodstvom, pokrenula procese u pravom smjeru i odlučno se postavila prema svim aktualnim prijeporima. Posao u HDZ-u stoga me ispunjava i ponosom - izjavila je Dajana Antonija.

Zahvala 

Silvana Oruč Ivoš, rođena Kaštelanka, majka troje male djece, u novinarstvu je već gotovo dva desetljeća (dnevni list Vjesnik). Godinu i pol dana obnašala je dužnost glasnogovornice Stranke, u nimalo prijateljskom medijskom okružju za HDZ. Uz zahvale stranačkog vodstva za dosadašnji uspješni rad, preuzela je mjesto savjetnice predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. 

Razvijat će strateške medijske projekte te se, na dnevno-operativnom planu, usredotočiti na zadaće u Izvršnome izbornom stožeru. Koji je HDZ utemeljio pripremajući se za nove pobjede - na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Bili ovi potonji redoviti ili prijevremeni, svejedno.