Članica Predsjedništva HDZ-a (i kninska gradonačelnica) Josipa Rimac u mini-intervjuu za Večernji list istaknula je, uz ino, da će HDZ nakon pobjede na izborima imati dvotrećinsku većinu u Saboru. Mini-intervju prenosimo u cijelosti, skupa s uvodom novinarke Petre Maretić Žonja:

HDZ je formirao izborni stožer, a Josipa Rimac imenovana je direktoricom kampanje. 

Što vam je cilj kao direktorici kampanje? 

Kao što je predsjednik stranke Tomislav Karamarko rekao, cilj je osvajanje dvotrećinske većine u Saboru i mi ćemo to i ostvariti. 

Na koji način? 

Nećemo odavati sve tajne. Imamo razrađenu strategiju na terenu, dobre metode rada s biračkim tijelom, što smo dokazali i na lokalnim izborima, na dvama europskim izborima te na predsjedničkim izborima.

Zašto kažete za sebe da ste vojnik stranke?

Kad sam na prošlim parlamentarnim izborima dobila 12. mjesto na listi, dala sam svoj maksimum, a mnoge bi takvo mjesto demotiviralo. Na to sam mislila kad sam rekla da sam vojnik stranke. 

Kad ćemo napokon vidjeti gospodarski program HDZ-a?

Slikovito rečeno, on se printa. Njemački eksperti koji ga izrađuju dolaze u Zagreb krajem svibnja na usuglašavanje završnih detalja, a program će krajem lipnja biti predstavljen Predsjedništvu stranke. Predstavit ćemo ga javnosti na gospodarskom forumu najesen nakon raspisivanja izbora.

Zašto mislite da će izbori biti najesen? Kako stvari stoje, nećemo na birališta prije siječnja, možda čak i veljače... 

Tomislav Karamarko i jučer je pozvao Vladu da što prije raspiše izbore i prekine agoniju. Vjerujemo da će izbori ipak biti raspisani najesen.