Naš saborski zastupnik i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević gostovao je sinoć u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Domagoj Novokmet).

U nastavku donosimo ključne poruke:

O novom mandataru

Mi već nekoliko godina najavljujemo stručnu vladu. Odabir Tihomira Oreškovića jasno potvrđuje zajednički cilj Mosta i Domoljubne koalicije - reforme, gospodarski oporavak, zapošljavanje i poticanje investicija. A Oreškovićev životopis to potvrđuje, kao i njegova međunarodno priznata stručnost. Očekujem da ne samo mi koji podržavamo gospodina Oreškovića, već i svi ostali mu daju ozbiljnu priliku i da mu budemo potpora.

O stručnoj vladi  

U tjednima pregovora govorili smo da ničija fotelja nije ključ, već je ključ stabilna, kvalitetna, stručna vlada koja će provesti reforme - s kojima Hrvatska godinama kasni. U pregovorima s Mostom smo jasno signalizirali da želimo zajedničku vladu, pregovarali smo, nikoga nismo vrijeđali, bili smo principijelni. Od početka smo komunicirali da nismo za tripartitnu vladu  te da jesmo za stručnu osobu za premijera, jer nam nisu bitne fotelje.   

O vrijednosti dijaspore

Gospodin Orešković je iz dijaspore i to ima dodatnu dimenziju. Jedan od većih hrvatskih potencijala na srednji i dug rok predstavlja dijaspora. Kada bi se ona vratila u Hrvatsku sa svojim znanjem i vještinama, kao što ima gospodin Orešković - značajno mogu pridonijeti ubrzanju gospodarskog rasta na iznad pet posto.