Iz difamacijske kampanje koju je HTV pokrenuo protiv Karamarka posve je jasno kako bi Josipović želio drugu osobu na čelu HDZ-a - onu koja bi ga podržala na idućim predsjedničkim izborima. Nedavnim emisijama Labirint, Hrvatska uživo i Dnevnik 3 aktualni glavni ravnatelj HRT-a i bivši direktor TV Zagreb nadmašio je samog sebe iz tih partijskih dana! - ističe se u priopćenju glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića

Već više smo puta bili prisiljeni konstatirati da je HRT, zaslugom Gorana Radmana, počeo nalikovati na socijalističku TV Zagreb - i to onu nakon gušenja Hrvatskog proljeća!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-o-novim-manipulacijama-i-cenzuri...

Nakon najnovijih napada HTV-a na HDZ i predsjednika Karamarka te podvala na račun naše stranke, glavni tajnik Milijan Brkić odaslao je priopćenje za javnost. Donosimo ga u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Iz komiteta na televiziju

Manipulacija, obmana, ali i cenzura - kakvu je gledateljstvu HRT-a u četvrtak i petak servirao Goran Radman putem političkog magazina Labirint (četvrtak) te emisija Hrvatska u živo i Dnevnik 3 (petak) - već dugo nije zabilježena na ovim prostorima. A na području Europske unije, vjerujemo, nikada se nije niti mogla dogoditi.‪

I prije nego što je nametnut za ravnatelja HRT-a, znalo se da Radman može upravljati televizijom samo onako kako je 80-tih godina prošlog stoljeća naučio kada ga je komitet instalirao za direktora TV Zagreb. Ali, ovim je emisijama nadmašio i samog sebe iz tih partijskih dana!

Režimska prozirnost i vulgarnost

Ni krajem 80-tih nisu se radili prilozi na tako vulgaran i proziran način kao što je u Labirintu napravljen onaj o Tomislavu Karamarku. Između ostalog, za sugovornike su odabrane dvije ekstremno pristrane osobe, koje zagriženo podržavaju predsjednika Josipovića, te izražavaju otvoreno neprijateljstvo prema svima onima koji ugrožavaju njegov reizbor. 

Važno je napomenuti da se pritom nije niti pokušalo fingirati „pravilo druge strane“ - nitko nije nazvao ni HDZ, ni njegovog predsjednika.

Ponižavanje javnog servisa

HRT ne samo da sudjeluje u od vrha države potaknutoj i osmišljenoj kampanji protiv Tomislava Karamarka - a čiji je cilj pošto-poto prikazati ga kao lošeg predsjednika HDZ-a - nego je Radmanovom zaslugom HRT morao i otvoriti tu nemaštovitu kampanju. Uistinu ponižavajuće za javni radiotelevizijski servis! No ta kampanja, unatoč svoj sili naručenih propagandističkih tekstova i priloga  u režimskih medijima, neće ostvariti svoje ciljeve: HDZ će imati pobjedničkog kandidata za predsjednika RH, a pobijedit će i na europskim izborima i na onima parlamentarnima.

Iz te nam je kampanje posve jasno kako bi Josipović želio drugu osobu na čelu HDZ-a - onu koja bi ga podržala na idućim predsjedničkim izborima. Cilj te kampanje - koju odnedavno udruženi Josipović i Milanović vode preko režimskih medija - također je pokušati skrenuti pozornost javnosti sa svih njihovih afera, kao i s njihovoga dokazanog neznanja i nekompetentnosti.

Prezir spram pretplatnika

Emisijama kao što su Labirint, Dnevnik 3 i HUŽ HRT je demonstrirao ne samo nekorektnost i neprofesionalnost, nego i besprizornu neodgovornost spram svojih gledatelja, hrvatskih građana svih političkih opcija, koji plaćaju pretplatu kako bi dobili cjelovitu, nepristranu, vjerodostojnu informaciju.

Javno pozivamo Goran Radmana da prestane voditi HRT ideologijom 80-tih. Neka napokon prihvati da smo ipak u 21. stoljeću. Neka napokon shvati da je HTV javna, a ne partijsko-državna televizija. A ne da i dalje ima ulogu Josipovićeve i Milanovićeve medijske samoposluge.