(VIDEO) Plava skupina HDZ-a za EU izbore - na Dan Europe - nastavila je predizbornu turneju Lijepom Našom obilaskom brojnih europskih projekata koji se realiziraju u - Zagrebu. Nacionalna dječja bolnica, Rotor Remetinec, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ali i izgradnja ili obnove vrtića i škola…

Diljem glavnog grada mogu se vidjeti postignuća naše Vlade i naše stranke te konkretni rezultati i „opipljive“ koristi članstva u EU-u.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/nacionalna-djecja-bolnica-rotor-nsk-europskim-sredstvima-gradimo-i-zagreb-za-generacije

Sjajni završetak prelijepog dana

Prelijepi i uspješni dan - koji ni kiša nije mogla pokvariti - sjajno je završio u Novom Zagrebu, na središnjem skupu u Zapruđu. Naše kandidate i sve okupljene članove i simpatizere nenajavljenim je dolaskom iznenadio predsjednik Andrej Plenković!

Na skup je pristigao izravno iz Zračne luke “Franjo Tuđman”, u koju je doletio iz Rumunjske - sa summita europskih lidera!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/za-nas-je-bitno-da-eu-podrzi-demografsku-revitalizaciju-brze-smanjivanje-nejednakosti-medu

Iskustvo & mladost, Domovinski rat & stručnost!

U svom obraćanju na samom kraju skupa, nakon predstavljanja naših kandidata, predsjednik Plenković naglasio je da smo sastavili odličnu listu s izuzetno kvalitetnim ljudima, koji su spoj iskustva i mladosti, Domovinskog rata i stručnosti, tradicionalnih vrijednosti i europskog znanja!

- I svi su članice i članovi HDZ-a! Donijeli smo principijelnu i odvažnu odluku da na ove izbore idemo samostalno, više nismo htjeli dopustiti da HDZ bude „sredstvo prijevoza“ za neke druge, koji bi zahvaljujući nama ušli u Europski parlament!

Morate znati „igrati utakmicu“

Istaknuo je i da je Europski parlament političko tijelo u kojem se možete izboriti za nacionalne interese i interese hrvatskih građana samo ako dobro poznajete vrlo složene institucionalne procedure EU-a te odnose na europskoj sceni:

- Morate znati koji je pravi trenutak da podnesete amandman, morate za „prolazak“ rezolucije postići koaliciju s mnogim zastupnicima, i s onima koji su izvan vaše političke obitelji, a sve kako biste ostvarili hrvatski interes! Morate znati „igrati utakmicu“ između Europskog parlamenta i Europskog vijeća, osluškivati što će Europska komisija predložiti - to ne može svatko!

Ključna razlika - naši kandidati mogu i znaju!

To može samo onaj - nastavio je Plenković - tko razumije pravni i institucionalni aspekt Europske unije, ali i tko zna što je njegovoj državi i Vladi uistinu bitno:

- Jedino tako zastupnik u Europskom parlamentu može biti ona dodana vrijednost kako bi se u ključnome političkom trenutku podrške usvojilo ono što je važno za Hrvatsku. A mi to znamo! Jedina smo stranka koja se identificira s hrvatskim putem u Europsku uniju i koja ulaže u svoje ljude. To i čini onu najvažniju razliku u odnosu na oporbu - naši kandidati mogu i znaju!

Konkretne koristi EU članstva

Hrvatska i Zagreb, ali i svi dijelovi Lijepe Naše, postali su veliko gradilište zahvaljujući europskim sredstvima! - naglasio je Plenković:

Hrvatski ljudi počeli su osjećati konkretne koristi EU članstva. Imamo 96.000 radnih mjesta više nego na početku našeg mandata, a u plusu smo 14.4 milijardi kuna! U prijevodu, iz EU proračuna povukli smo dosad točno toliko novca više nego što smo u nj uplatili. A taj će plus samo rasti! Pitajte ove raznorazne populiste, izolacioniste i destruktivce gdje bi oni pribavili taj golemi novac!

Nastavljamo koristiti EU fondove ZA razvoj naše zemlje i ZA Hrvatsku za generacije! Zajedno, idemo po još jednu izbornu pobjedu! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.