Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je primio predstavnike Diplomatskog zbora u Zagrebu te ih upoznao s glavnim smjernicama djelovanja HDZ-a uoči prijevremenih parlamentarnih izbora 11. rujna.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je u svom izlaganju kako je njegov glavni politički prioritet vratiti vjerodostojnost HDZ-u i čvrsto pozicionirati stranku na europskom desnom centru. Kazao je da će kao predsjednik HDZ-a raditi na jačanju stranke kao središnje političke snage koja će projicirati zaštitu nacionalnih interesa, političku stabilnost i pravnu sigurnost. Pritom je napomenuo da će se HDZ odlučno zauzeti za borbu protiv korupcije te učinkovitost pravosuđa i javne uprave, što će biti pozitivni signali za domaće i strane subjekte koji žele poslovati u Hrvatskoj.

Plenković je poručio i kako će HDZ dati svoj doprinos jačanju stranaka političke matice u Europi. Rekao je da će HDZ-ov vanjskopolitički prioritet biti snažna potpora Bosni i Hercegovini na europskom putu te zaštita ravnopravnosti Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

Podsjetio je na značajnu ulogu HDZ-a u uspostavi demokratskog poretka i neovisnosti Hrvatske, njezinu međunarodnom priznanju i pobjedi u Domovinskom ratu te pridruživanju Europskoj uniji i NATO-u.

Naglasio je da će HDZ uskoro predstaviti svoj izborni program u čijem će fokusu biti mjere za poticanje gospodarskog rasta i zapošljavanja te društvene solidarnosti.