„Vesna Pusić rekla je da je Hrvatska izvršila agresiju naBosnu i Hercegovinu ali nije rekla da su Hrvati iz BiH pomagali u obraniHrvatske. Nikad se nije zahvalila“, kazala je predsjednica Kosor u Kukuruzarimaistaknuvši kako se zahvaljuje svima koji su branili Hrvatsku. „Uvijek ćemopomagati Hrvatima iz BiH, posebno kad uđemo u EU. To je naša ustavna i moralnaobveza“, rekla je predsjednica.

„HDZ je uvijek bio na čelu države u teškim trenucima.Pobjedu na ovim izborima posvetit ćemo hrvatskim braniteljima i dr. FranjiTuđmanu“, kazala je predsjednica Kosor danas u Hrvatskoj Kostajnici.

„Borbu protiv korupcije ćemo nastaviti i omogućit ćemo upisvaše djece na fakultete i škole bez 'plavih koverti'“, naglasila jepredsjednica poručivši da tu borbu treba proširiti i na Sisačko – moslavačkužupaniju.

Navodeći primjer dječjeg vrtića u Hrvatskoj Kostajnici ukoji je uloženo 700 000 kuna, predsjednica Kosor kazala je da je „nama važnokoliko nas ima i koliko će nas biti“.

Predsjednica je u Sunji istaknula kako je to grad simbolDomovinskog rata „koju ni neprijatelj nije uspio slomiti“.

„Žao mi je što oni koji govore da je HDZ već izgubio izborenisu ovdje da vide koliko vas ima“, naglasila je predsjednica dodavši kako jesigurna u pobjedu HDZ-a na predstojećim izborima.

„Tužbu protiv Srbije nećemo povlačiti. U njoj sažimamo svuistinu o onome što se događalo od Sunje do Škabrnje, od Vukovara do Dubrovnika.Tu istinu dužni smo hrvatskim braniteljima“, kazala je predsjednica Kosor.

„Kad su braniteljima smanjivali prava i nazivali ihpovlastičarima ja sam rekla da je jedina povlastica bila što su bili na prvojcrti bojišnice s krunicom oko vrata. Hrvatski branitelji zaslužujudostojanstvo, poštovanje i uvažavanje“, naglasila je predsjednica u Sunji.

„Moramo se okupiti kao 90-ih i pokazati da nas ima“,poručila je predsjednica na kraju obilaska VI. izborne jedinice u Sisku.

Kandidati  koalicijskeliste HDZ-a i DC-a VI. izborne jedinice su: Ivan Šuker, Jasen Mesić, IvanŠantek, Vesna Škare Ožbolt, Dražen Bošnjaković, Boris Kunst, Ivanka Roksandić,Antun Vidaković, Dražen Barišić, Mijo Šepak, Marija Krupić, Mladen Matun, IvicaŠipuš i Ivica Perković.