"Borba protiv korupcije počela iz ove kuće i mora senastaviti, jer korupcija nije samo tu, a dugoročno razara hrvatske nacionalneinterese", kazao je umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo u središnjiciHDZ-a na konferenciji za novinare na kojoj je naglasio da će "Hrvatskebiti dok HDZ bude stožerna stranka".

Po njegovoj ocjeni, svijetu predstoji velika geopolitičkaraspodjela svjetske moći, a u takvim okolnostima "hrvatski brod se previšenaginje u lijevu stranu, do te mjere da je voda već počela palubama prodiratiunutar njega". "Kako se ne bi nasukao na podrtinu zvanu zapadniBalkan - Jugosfera treba taj brod ispraviti i dovesti ga na pravi kurs",mišljenja je admiral Domazet.

Umirovljeni časnici svoju su potporu izrazili i svima onimau HDZ-u koji su, kako su rekli, časni i pošteni ljudi. Među časnicima ima ičlanova HDZ-a, ali i onih koji to nisu, rekao je Domazet Lošo dodajući kakopotporu premijerki daju i zbog njenih, kako ih je nazvao, "državničkihpoteza" među kojima su iskazana potpora generalima Anti Gotovini i MladenuMarkaču, odlazak u Prištinu čime je, kako je kazao, pokazala da Hrvatska moževoditi jasnu politiku nacionalnih interesa te njezino javno očitovanje da seodluke neće donositi u Beogradu.

Ako ih pogledate vidjet ćete da su to pretežito oni generalikoji su vodili operaciju "Oluja" i Domovinski rat, rekao je DomazetLošo dodavši kako tu nedostaju još Gotovina, Markač i oni koji su 'otišli predlice gospodnje'. Upitan je li bila državnička gesta i izručenje generalaGotovine, umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo je kazao kako su generaliGotovina, Čermak ali i ostali, bili izručeni, ne onda kada su izručeni, već2000. godine kada su u Hrvatskom saboru dignute ruke da Haag ima nadleštvo nad"Bljeskom" i "Olujom". "Tada ne samo da su oniizručeni, nego smo svi mi izručeni", naglasio je.

"Blaškić je izručen vjerujući da će Haaški sud suditiagresoru, ali Haaški je sud ustanovljen 25. svibnja 1993. godine, na 101.obljetnicu rođenja druga Tita", ustvrdio je Domazet Lošo. Upitan bi li ponjegovom mišljenju izbornim porazom HDZ-a bila ugrožena stabilnost države,Domazet Lošo je rekao da će, nakon ovih izbora, sa strateškog stajališta HDZbiti na pobjedničkoj strani i poručujući da će Hrvatske biti dok HDZ budestožerna stranka.

Umirovljeni general Damir Krstičević kazao je kako hrvatskičasnici i branitelji žele da ne budu, kao često puta do sada, kriminalizirani."Mislim da nismo potrošeni i da u nama ima još puno potencijala, pa zaštonas ne bi bilo više u gospodarskom, društvenom i političkom životu",zapitao se Krstičević.