(VIDEO) Direktorica kampanje (i članica nacionalnog Predsjedništva) i kandidatkinja na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu Josipa Rimac predstavila je na HTV-u 4 ključne točke programa HDZ-a i Domoljubne koalicije.

Predstavljanje kandidatkinje Josipe Rimac možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O novim radnim mjestima

Domoljubna koalicija predstavila je svoj program - u kojem, prije svega, govorimo o razvoju gospodarstva. O promjenama u Hrvatskoj - koje će donijeti nova radna mjesta. Važna točka u programu je upravo poljoprivreda. Poseban naglasak se daje inovacijama, obrtništvu te malom i srednjom poduzetništvu. Kad to gledamo kroz našu IX. izbornu jedinicu - koju čine Lika, Zadarska županija, Šibensko-kninska i dio Splitsko-dalmatinske županije - poseban naglasak daje  se razvoju otoka, Dalmatinske zagore, ratom stradalih područja i svih onih koje je uništila ova nesposobna vlada.

O demografskoj obnovi

Važan dio našeg programa je (i) demografska obnova - koja ima ulogu u razvitku i opstanku ne samo Hrvatske, nego svih ovih područja. Nemojmo zaboraviti što se dogodilo u protekle četiri godine odnosno svih lažnih obećanja Kukuriku vlade. U četiri godine nismo dobili ništa - osim devastacije ovih prekrasnih područja IX. izborne jedinice. 

O nesposobnoj vladi na odlasku

Ne zaboravimo što se dogodilo sa zdravstvenim sustavom - oduzimanje bolnica iz županijske nadležnosti. Sigurno je da su to sve potezi koji su uništili, opustošili i ovako ratom stradala ova područja IX. izborne jedinice. Ali, Domoljubna koalicija - na čelu s HDZ-om - kroz svoj gospodarski program vodit će posebno računa o ovim područjima. Demografskoj obnovi, razvoju ribarstva, ali i svih onih grana gospodarstva koja su vezana za Zadarsku, Šibensko-kninsku, Ličko-senjsku i Splitsko-dalmatinsku županiju.

O promjenama

Slogan Domoljubne koalicije je „Zajedno za jaku Hrvatsku!“ - govori o zajedništvu koje je potrebnije više nego ikada. Ne dopustite da ova Kukuriku vlada - na čelu s Milanovićem - obmanama izbriše pamćenje što se događalo u protekle četiri godine. SDP-ov „rast“ - 100 000 nezaposlenih, 100 000 iseljenih, pad BDP-a i niz loših odluka. Hrvatska je danas na začelju svih ljestvica u Europskoj uniji! Hrvatskoj su potrebne stvarne promijene. Izađite na izbore i svoje povjerenje dajte listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu - na kojoj je prvi kandidat budući premijer Tomislav Karamarko.