Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas da ne razumije zašto je predsjednik Republike Ivo Josipović nervozan, ustvrdivši da će izbori biti na vrijeme i u roku te ponovila da će datum izbora odrediti ovih dana.

Kosor je to rekla novinarima u središnjici HDZ-a upitana kako tumači poruku Josipovića da je predsjednik taj koji raspisuje izbore i da je konkretan datum izbora u njegovim rukama.

"Ne razumijem zašto je predsjednik nervozan. To zaista ne razumijem jer mi već nekoliko dana šalje poruke koje ne razumijem, budući da zajedno odgovaramo za stabilnost države", kazala je premijerka.

Predsjedniku je odgovorila da su ona i vlada sva svoja obećanja održali.

"Mogu odgovoriti samo na temelju činjenica. Sva svoja obećanja, ja kao predsjednica vlade i vlada smo održali. Obećala sam i to u trenutku kad je bilo puno onih koji su htjeli rušiti vladu i koji su htjeli da se prekine cijeli tijek oko pregovora (o ulasku u EU). Rekla sam da ćemo mi pregovore završiti do kraja lipnja i obećanje sam održala zajedno sa svojim kolegama u vladi i vladajućom koalicijom", rekla je Kosor.

Dodala je da je završetak pregovora ogroman uspjeh za Hrvatsku i da bi voljela da se jednakom snagom tom uspjehu vesele svi državni dužnosnici.

Ponovila je kako je najavila da će datum izbora odrediti nakon završetka pregovora te da će to učiniti "ovih dana".

"Ne vidim razloga za paniku, ne vidim razloga za nervozu i ne vidim razloga da neprekidno razgovaramo preko medija. To zaista nije dostojno posla kojeg radimo", kazala je premijerka Kosor.

Dodala je da, budući da se nalazi u stranačkim prostorijama, želi reći da će HDZ pobijediti na izborima.