U nastavku razgovora s predstavnicima naših stranačkih Zajednica, predsjednik HDZ-a mr.sc. Andrej Plenković održao je sastanak s vodstvom i članovima Akademske zajednice HDZ-a „dr. Ante Starčević“. Sastanku je prisustvovao i ministar obrazovanja, znanosti i sporta prof. dr. sc. Predrag Šustar.

U ime predsjednika Akademske zajednice HDZ-a akademika Ivice Kostovića - pregled brojnih aktivnosti rada ove zajednice, od osnivanja do danas, izložio je potpredsjednik dr. sc. Dinko Čutura. Izdvojio je da je oko 350 sveučilišnih profesora uključeno u rad Akademske zajednice HDZ-a, a zajednica broji oko 2 000 članova. Organizirane su brojne tribine i konferencije u cijeloj Hrvatskoj te je Akademska zajednica pridonijela izradi i Programa u području visokog obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je potporu aktivnostima AZAS-a te naglasio da se ovaj vrijedan doprinos AZAS-a stranci i društvu nastavi i u budućnosti. Najveća hrvatska stranka treba imati i najveći broj akademski obrazovanih ljudi koji će dati svoj snažni obol razvoju hrvatskog društva. Na sastanku se raspravljalo i o nastavku kurikularne reforme.