Predsjednik mr.sc. Andrej Plenković sastao se u Središnjici HDZ-a s predstavnicima Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ i HDZ-ova Odbora za branitelje. Sastanku su, među ostalim, prisustvovali ministar branitelja Tomo Medved predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Miljenko Filipović i predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber.

U konstruktivnom dijalogu izloženi su brojni problemi s kojima se suočavaju hrvatski branitelji, a otvoreno je i pitanje reguliranja statusa pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

Ministar branitelja Medved istaknuo je da je po preuzimanju dužnosti ministra ostvario odgovarajući odnos s braniteljskim udrugama te je u proteklih četiri mjeseca u potpunosti izmijenjen odnos prema hrvatskim braniteljima. Pokrenuta je izrada jedinstvenog zakonodavnog rješenja kojim će biti obuhvaćeni svi bitni problemi branitelja.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković upoznao je sve prisutne sa svojim radom i planovima. Naglasio je da će HDZ i dalje nastaviti pridavati veliku pažnju problemima braniteljske populacije te voditi računa o ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata. Posebna briga posvetit će se i učinkovitijem uključivanju branitelja u sve segmente društva.