Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković čestitao je Međunarodni dan žena - koji se obilježava upravo danas, 8. ožujka.

- Uspjeh svake zajednice očituje se u uključenosti i ravnopravnosti žena u svim aspektima društvenog života, a ravnopravnost žena i muškaraca temeljna je vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske - stoji u čestitki predsjednika Plenkovića.

Borba za dostojanstvo i bolji položaj žena

Međunarodni dan žena je - kako naglašava Plenković - prilika za osvrt na napredak koji je ostvaren u nastojanjima za jednakopravnost te poticaj za nastavak borbe za neotuđivo dostojanstvo i daljnje unapređenje položaja žena.

Predsjednik zahvaljuje svim ženama na njihovom posebnom doprinosu razvoju društva te ističe da se Vlada aktivno bori protiv diskriminacije temeljem spola, majčinstva ili trudnoće, posebno na tržištu rada, kao i nasilja nad ženama.

Međunarodni dan žena predsjednik Plenković čestitao je i na svojoj Facebook stranici.

https://www.facebook.com/andrej.plenkovic.rh/

IZBORNI SABOR ZAJEDNICE ŽENA HDZ-a „KATARINA ZRINSKI“

Predsjednik Plenković i nedavno je, na Izbornom saboru Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, održanom 25. veljače u Zagrebu, uputio snažnu poruku ženama:

- Iznimno cijenimo doprinos žena u društvu i političkom životu, u ključnim segmentima aktivnosti HDZ-a, u zaštiti vrijednosti obitelji, odgoju i obrazovanju, angažmanu za punu ravnopravnost, borbi protiv nasilja i diskriminacije... U Vladi od 17 resora, imamo četiri ministrice - oko 25 posto. U Europskom parlamentu imamo četiri zastupnice od ukupno petero naših članova. Maksimalno vodimo računa da se participacija žena poveća. Također, trudit ćemo se da što više naših kandidatkinja bude zastupljeno i na lokalnim izborima i da preuzimaju odgovornosti na svim razinama stranke.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nastojat-cemo-da-sto-vise-zena-bude-na-izbornim-listama

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zene-snazno-doprinose-kljucnim-aktivnostima-nase-stranke-cijenimo-njihov

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nada-murganic-nova-predsjednica-zajednice-zena-hdz-katarina-zrinski