Na listi, koju predvodi Andrej Plenković, kandidati su čiji su život obilježili mnogobrojni profesionalni i politički uspjesi, osobe koje su dale znatan doprinos u stvaranju, izgradnji, napretku i razvoju RH. Ovo je jedina lista na kojoj se nalazi predstavnik i iseljeništva, i Hrvata iz BiH. Jedina lista koja je visoko, sedmo mjesto dala i viđenijem branitelju. Političko partnerstvo šest stranaka jamči zaustavljanje pada životnog standarda, suzbijanje siromaštva i nezaposlenosti; jamči pokretanje gospodarstva i nova radna mjesta, ali i beskompromisnu zaštitu i nepokolebljivo čuvanje svih hrvatskih vrijednosti. Zbog toga će ovo biti koalicija zajedničke pobjede - pobjede ne samo naših stranaka, nego i hrvatskog naroda i svih građana Lijepe naše

Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska stranka prava „Dr. Ante Starčević“, Hrvatska seljačka stranka, Blok umirovljenici zajedno, Hrvatska demokršćanska stranka i Zagorska demokratska stranka predstavile su u Zagrebu (Muzej Mimara) listu za euroizbore. Pobjedničku listu pobjedničke koalicije!

Zaslužni za ulazak u EU

Na listi, koju predvodi Andrej Plenković, kandidati su čiji su život obilježili mnogobrojni profesionalni i politički uspjesi, osobe koje su dale znatan doprinos u stvaranju, izgradnji, napretku i razvoju  Republike Hrvatske - kako u Domovinskom ratu, tako i u poratnom razdoblju te novijoj povijesti. Većina naših kandidata aktivno je sudjelovala u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a njih čak petero već je ostavilo dubok (zastupnički) otisak u Europskom parlamentu, uživajući respekt naših inozemnih prijatelja. 

To je pobjednička lista. Jedina lista na kojoj se nalazi predstavnik i iseljeništva, i Hrvata iz BiH. Jedina lista koja je visoko, sedmo mjesto dala i viđenijem branitelju.

Političko partnerstvo šest stranaka jamči zaustavljanje pada životnog standarda, suzbijanje siromaštva i nezaposlenosti; jamči pokretanje gospodarstva i nova radna mjesta, ali i beskompromisnu zaštitu i nepokolebljivo čuvanje svih hrvatskih vrijednosti. Zbog toga će ovo biti koalicija zajedničke pobjede - pobjede ne samo naših stranaka, nego i hrvatskog naroda i svih građana Lijepe naše.  Ova sinergija domoljubnih, narodnjačkih snaga može i mora donijeti pobjedu. 

Za ponosnu Hrvatsku i dostojanstven život

- Ovo je domoljubna koalicija. Mi smo za ponosnu Hrvatsku, koja se temelji na svim onim vrijednostima za koje su ginuli naši branitelji. Mi smo za Hrvatsku u kojoj se dobro živi, za Hrvatsku preporoda, Hrvatsku oporavka, u kojoj će svaki pojedinac biti ponosan. Europski izbori su vrlo važni jer je potrebno jasno artikulirati nacionalne interese u EP-u, potrebni su nam znalci. Čvrsto sam uvjeren u našu pobjedu i pozivam sve da izađu na izbore i pokažu nesposobnoj vladi što mislimo o njoj. Na nama je da spasimo Hrvatsku! - istaknuo je u uvodnom govoru predsjednik Tomislav Karamarko.

Govor predsjednika Karamarka možete pogledati u nastavku:

Pobjedničku listu sačinjavaju dokazani kandidati. Objavljujemo ih redom, od prvog do jedanaestog mjesta:

Mr. sc. Andrej Plenković (HDZ): nositelj liste. Magistar međunarodnog prava. Zastupnik te član Odbora za proračun i Izaslanstva za odnose s državama Jugoistočne Europe u Europskom parlamentu. Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru, državni tajnik za europske integracije, zamjenik veleposlanika u Francuskoj, načelnik Odjela za europske integracije u MVP-u, član pregovaračkog tima za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između RH i EU... Član Središnjeg odbora HDZ-a. 

Dubravka Šuica (HDZ): najaktivnija hrvatska zastupnica u EP-u. U javnosti osobito poznata po ustrajnom zalaganju za Pelješki most i Jadransko-jonski koridor. Profesorica engleskog i njemačkog jezika. Saborska zastupnica u tri mandata, a gradonačelnica Dubrovnika u dva. Dobitnica nagrade Međunarodne lige humanista „Gradonačelnica svijeta“ te „Gradonačelnica godine“ po izboru Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku.

Ivana Maletić (HDZ): magistra ekonomskih znanosti s dugogodišnjim iskustvom na području javnih financija. U EP-u članica Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku, vodeća HDZ-ova ekspertica za EU fondove. Tijekom svoga briselskog mandata obišla sve naše županije i ukazala im na mogućnosti korištenja europskih sredstava.

Davor Ivo Stier (HDZ): U diplomaciji već više od petnaest godina. Od 1998. do 2002. u Veleposlanstvu RH u SAD-u, a od 2003. do 2008. u Stalnoj misiji pri NATO-u. Sudjelovao u pregovorima o punopravnom članstvu RH u NATO-u i EU. Od 2010. do 2014. međunarodni tajnik i član Predsjedništva HDZ-a. Bivši saborski zastupnik, sadašnji europarlamentarac.

Marijana Petir (HSS): potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke, saborska zastupnica u dva saziva (predsjednica njegova Odbora za zaštitu okoliša i članica Izaslanstva u Zajedničkome parlamentarnom odboru RH i EU).

Ruža Tomašić (HSP AS): diplomirani policajac prve klase i detektiv inspektor. Predsjednica Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević“. Predsjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije te europarlamentarka. Dobitnica odlikovanja predsjednika RH za hrabrost 2010. godine.

Ivica Tolić (HDZ): sudionik Domovinskog rata (od 1991. do 1996.), zapovijedao od razine gardijske bojne do Južnog bojišta. Nakon rata zapovjednik Vojno-pomorskog sektora i Flote te načelnik Stožera Hrvatske ratne mornarice. Završio najviše vojne škole uključujući NATO Defence College u Rimu. Čin: komodor u mirovini. Magistar ekonomije, dužnosnik HDZ-ova Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove.

Ivan Tepeš (HSP AS): diplomirao povijest i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, doktorant povijesti na Hrvatskim studijima u Zagrebu, zamjenik predsjednice HSP „Dr. Ante Starčević“. 

Željana Zovko (HDZ BiH): rođena u Mostaru gdje radi kao savjetnica predsjedavajućeg Vijeća ministara. Tajnica za društvene djelatnosti, odnose s međunarodnom zajednicom i iseljeništvom HDZ-a BiH. Bivša veleposlanica BIH u Španjolskoj i Francuskoj.

Ivan Sablić (HDZ): suosnivač Mladeži HDZ-a u Sinju, nakon odlaska u inozemstvo (Frankfurt) član Koordinacije HDZ-a za Srednju Njemačku. Vice-konzul u Generalnom konzulatu u Stuttgartu na poslovima savjetnika za gospodarstvo.

Milivoj Špika (BUZ): iz Trogira, profesor tjelesne i zdravstvene kulture. Bivši prvak Europe i pobjednik Svjetskog kupa u full contactu. Predsjednik BUZ-a od 2010. godine. Dugogodišnji član MENSE. 

I govor nositelja pobjedničke liste Andreja Plenkovića možete pogledati: