Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković danas je u izjavi ispred Središnjice istaknuo da su jučerašnji razgovori s Mostom protekli u izvrsnom ozračju:

- Zaključili smo da želimo formirati parlamentarnu većinu i stabilnu vladu na temelju dugoročne suradnje. Nastavit ćemo razgovarati o prijedlozima Mosta, o zajedničkom programu vlade i njenom ustrojstvu. Kroz otvoreni razgovor razvijamo odnos međusobnog povjerenja, što će - uvjeren sam - rezultirati konačnim dogovorom.

Ni riječi o ministarstvima

Na pitanje okupljenih novinara hoće li Most dobiti ministarstva koja traži, Jandroković je odgovorio da jučer na pregovorima o tome uopće nije bilo riječi:

- Žao mi je što pojedini mediji špekuliraju o nečemu što uopće nije utemeljeno na činjenicama i istini. Za takve će stvari doći vrijeme - sada je sadržaj na prvom mjestu!

Premijer Plenković

Novinari su, već po tko zna koji put, upitali hoće li HDZ „inzistirati da Andrej Plenković bude novi premijer“. Glavni tajnik HDZ-a bio je kratak - i jasan:

- Apsolutno, to smo najavili od prvog trenutka. Demokratski standard je da predsjednik stranke koja je dobila najveće povjerenje građana bude predsjednik vlade.