Obnoviteljski sabor Zajednice branitelja Hrvatske demokratske zajednice „Gojko Šušak“ (skraćeni naziv: ZBGŠ) održat će se 3. svibnja 2014. godine. 

Izaslanici Sabora bit će svi članovi koji su se do 22. travnja upisali u županijskim organizacijama Stranke i Gradskom odboru HDZ-a Grada Zagreba, odnosno svi oni koji su zaključno s navedenim datumom ispunili online pristupnicu (na linku):

https://moj.hdz.hr/content/pristupnica-za-zajednicu-branitelja-hdz-gojko-susak

Članovi Zajednice branitelja koji ispune online pristupnicu bit će osobno kontaktirani. Izaslanicima će se uputiti pismeni poziv za Obnoviteljski sabor. 

Koordinator - brigadir Željko Dilber

Predsjednik Odbora za branitelja HDZ-a (i član našega stranačkog predsjedništva) Željko Dilber koordinator je obnavljanja Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“. ZBGŠ okuplja hrvatske branitelje koji - svjesni svog položaja u društvu - žele pridonijeti očuvanju temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i zaštititi prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Članovima Zajednice mogu postati svi hrvatski branitelji koji se - premda ne moraju biti članovi Stranke - priklanjaju politici Hrvatske demokratske zajednice i prihvaćaju njena temeljna načela i program, kao i Pravilnik ZBGŠ-a. 

Pravilnik Zajednice

Središnji odbor HDZ-a na sjednici 5. travnja 2014. donio je Pravilnik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“, koji možete pročitati ovdje.

Odluku o održavanju i načinu kandidiranja na Obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“, koju je donio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, možete pročitati na ovome linku.