Član HDZ-ova gospodarskog tima prof. dr. Đuro Njavro u izjavi za Hinu osvrnuo se na ocjenu Europske komisije o stanju hrvatskog gospodarstva i procjenama za sljedeće dvije godine. Upozorio je da se ne smijemo zavaravati vijestima o „izlasku iz recesije“ jer to je samo dio općih europskih trendova. 

- Ne trebamo se zavaravati - to je samo dio opće europske plime koja je podigla i našu lađu. Puno toga što treba napraviti ostaje i dalje pred hrvatskom vladom. Najnovija ekspanzivna politike Europske središnje banke - i mogućnost zamjene starijih, nepovoljnijih kredita novima - odražava se i na hrvatsko gospodarstvo. 

Bez reformi nema napretka

Dodao je da nikako ne smijemo misliti da će se nagomilani problemi riješiti sami od sebe - u mandatu ove vlade propuštene su brojne prilike da se učini nešto za hrvatsko gospodarstvo.

- Bilo bi opasno da nas vijest o „izlasku iz recesije“ zavara i navede na zaključak da će se problemi sami od sebe riješiti! Jer, Hrvatska u proteklim godinama nije učinila puno toga što je trebala. Nije postala privlačna stranim i domaćim ulagačima te je učinila vrlo malo na reformi javnog sektora.