Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić uključio se iz osječkog studija u HTV-ov Dnevnik 3 (urednik: Siniša Kovačić) te u intervjuu komentirao to što mu je Visoka policijska škola u Zagrebu poništila diplomu koju mu je ranije izdala. Donosimo, u sažetom obliku, najzanimljivije dijelove intervjua:

Diplomski sam rad branio pred tročlanim povjerenstvom, u kojem je bio i današnji dekan Visoke policijske škole. Zanimljivo je da on danas priča jedno, a bio je u tome istom povjerenstvu, pa se nije oglasio da sam kompilirao ili falsificirao diplomski rad. Igrokaz je pokrenula nesposobna ekipa u MUP-u, predvođena Rankom Ostojićem, koja se umjesto svojim poslom bavi političkim podmetanjima. Zato im statistike i jesu najgore u povijesti države. Naravno da će im zbog protuzakonitosti ova odluka pasti na višoj instanciji.  

HDZ je i prije mene imao glavnog tajnika,a imat će ga i nakon mene. No obavljat ću svoj posao sve dok budem imao podršku predsjednika Karamarka i Predsjedništva stranke. O ostavci nisam razmišljao iz razloga što ovo nije obračun sa mnom, nego s HDZ-om. Milijan Brkić u ovoj je priči samo sredstvo. 

Cijeli Brkićev intervju u Dnevniku 3 možete pogledati na donjem linku:

http://vijesti.hrt.hr/ponisteno-11-diploma-vise-policijske-skole-i-ona-milijana-brkica

Prije gostovanja na HTV-u, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić svoj je „slučaj“ komentirao i u izjavi za Dnevnik Nove TV. Među ostalim je istaknuo:

Ovakva i slična podmetanja Kukuriku koalicije i ekipe koja je trenutačno na vlasti samo su novi dokaz njihove nekompetencije, neznanja, nesnalaženja, nerada i pokušaja zamagljivanja realnosti - u današnjem slučaju zamagljivanja prvenstveno jučerašnje odluke o prestanku s isplatom poticaja za nezaposlene.

Cijelu Brkićevu izjavu za Novu TV možete pogledati na sljedećem linku:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/milijan-brkic-o-ponistavanju-diplome-ovo-je-jos-jedan-politicki-igrokaz-ekipe-koja-je-sad-trenutno-u-mup-u---329243.html