HDZ će i na parlamentarnim izborima odnijeti uvjerljivu pobjedu i izvući našu Hrvatsku iz moralne, duhovne i gospodarske krize. Za to imamo uspješno vodstvo, znanje i vrijednosti te spremne programe i kompetentne ljude koji će to ostvariti - ističe mr. sc. Stjepan Adanić u uvodniku biltena stručnog odbora čiji je predsjednik. Premijerni newsletter najviše pozornosti posvećuje lošem, u mnogim dijelovima protuobiteljskom prijedlogu Obiteljskog zakona. 

- HDZ, iako u oporbi, intenzivno radi te putem stručnih odbora strateški promišlja sve važne aspekte hrvatskog društva i države. Na žalost, aktualna vlada ne razumije što je to pametan i održiv rast i razvoj, zato moramo raditi i više no što se to očekuje od oporbe. Jer vlada koju će formirati nova većina na čelu s HDZ-om morat će od prvog dana raditi punim intenzitetom i biti spremna odgovoriti na sve izazove izlaska iz krize - napisao je predsjednik Karamarko još u kolovozu prošle godine, u uvodnom slovu prvoga mjesečnog biltena HDZ-ova nacionalnog Odbora za regionalni razvoj i EU fondove (inforeg.hr).

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-hdz-ova-vlada-nece-imati-n...

Protiv svjetonazorskog nasilja!

Ovih blagdanskih dana još jedan je HDZ-ov stručni odbor, onaj za obitelj i mladež, pokrenuo vlastiti mjesečnik (obitelj.hr). Za svaku pohvalu! Izlazak biltena to je važniji jer aktualna vlast svim silama nastoji svjetonazorski redizajnirati Hrvatsku umjesto da se bavi onim jedinim za što je dobila mandat - gospodarskim oporavkom!

- Za nas u HDZ-u poštivanje kršćanskih vrijednosti temelj je skladnoga obiteljskog života i izvorište snage koju obitelj daje svojim članovima, a osobito djeci i mladima. (...) Jedan od glavnih ciljeva HDZ-a u budućem razdoblju je staviti obitelj u središte društvenog života, zajamčiti puno ostvarenje svih prava obiteljima, djeci i mladeži u društvu. Samo tako možemo biti sigurni da ćemo imati pozitivne trendove, odnosno da će se u Hrvatskoj rađati više djece, a obitelji, djeca i mladi imati punu sigurnost - istaknuo je u uvodniku biltena predsjednik Odbora mr. sc. Stjepan Adanić.

Propusti u zaštiti obitelji

Sukladno poručenom, u premijernom izdanju newslettera obitelj.hr najviše je prostora posvećeno Vladinu prijedlogu Obiteljskog zakona, koji je doživio ozbiljne kritike i struke i nevladinih udruga. 

- Prijedlog je izuzetno loš i neprovediv, u njemu postoji niz propusta u zaštiti obitelji: primjerice, u brakorazvodnom se postupku bračne drugove upućuje u bračna savjetovališta koja gotovo da i ne postoje. Ustavna zaštita obitelji na taj način se ne poštuje, jer se propustilo ugraditi pozitivne obveze države da pomogne očuvanju obiteljske zajednice - stoji, među inim, u objavljenoj analizi zakonskog prijedloga.

Zaustaviti egzodus mladih!

Obitelj.hr donosi još pregršt poučnih i zanimljivih tema: o siromaštvu u Hrvatskoj, izazovima roditeljstva, iseljavanju, problemu droga... Tako se, primjerice, u temi „Egzodus mladih iz Hrvatske“ razmatraju uzroci po Kukuriku poražavajućeg podatka - samo u 2012. Hrvatsku je napustilo 12.877 osoba, odnosno grad veličine Trogira ili Knina! 

U članku pod naslovom „Nema parcijalnih rješenja“ secira se pak Vladin program „volontiranja mladih“, program koji neće zaustaviti depopulaciju Hrvatske i odljev mozgova jer ga „ne prati cjeloviti paket ekonomskih mjera koji će uvjeriti mlade ljude da je njihova domovina dovoljno kvalitetno mjesto za život.“

Mjesečnik HDZ-ova Odbora za obitelj i mladež donosimo u privitku. Ugodno čitanje!

PrivitakVeličina
obitelj.hr_.pdf1.84 MB