„U današnjem izdanju vašeg lista objavili ste najavu nanaslovnici „Tko su mladi HDZ-ovci s Jadrankom Kosor“ naslovljenu „Od 19 ljudi splakata, samo njih 4 na listi. Tu je i kći Nevena Jurice“ i povezani tekst naosmoj i devetoj stranici pod naslovom „Novi HDZ: Kosor na jumbu s kćerkomosuđenog Jurice“. Molimo vas da u prvom sljedećem broju na istom mjestu i istimznačajem objavite i naše reagiranje.

Umjesto praćenja izbornih programa i usporedbi uspješnosti unjihovoj prezentaciji biračkom tijelu odlučili ste dodatno obilježiti jednumladu osobu i obiteljsku tragediju podići na razinu politički odlučujućihčimbenika za opredjeljivanje glasača. Tekst ste, naime, objavili unutar rubrikeIzbori 2011 očito ga držeći važnom informacijom za opredjeljivanje birača4.12.2011. Također, sam tekst i njegov naslov pokazuju do koje razine možepotonuti jedna redakcija kad se pojedini novinari i urednici upregnu u kolakoja trebaju pomoći jednoj političkoj opciji za koju su se oni opredijelili.Pokazuje koliko je opasno za ukupno stanje novinarstva u Hrvatskoj kad se naovakav tužan i neprofesionalan, potpuno neetičan način neki novinari iurednici  navijački posreduju u izbornojutakmici. Jer ovdje nije riječ o prljavoj kampanji  koju iniciraju političke stranke nekim svojimistupom, ovdje je riječ o moralnom potonuću novinara i urednika.

To je tužan trenutak novinarstva u Hrvatskoj u kojemnavijački duh ne preže da se, ničim racionalno opravdanim prekapanjemobiteljskih tragedija,  odradi zadaća –još jednom udariti i baciti kamen na jednu od političkih opcija. Ovaj put, ovimnapisom,  vaš list udario je o samo dno“,stoji u priopćenju Izbornog stožera HDZ-a koje potpisuje glavni tajnik BrankoBačić.