Nesposobna vlada stalno se vrti u istome začaranom krugu problema koje je iznjedrila krivom gospodarskom politikom. Promašili su u samom početku jer su velikim porezima ugušili poduzetnike i destimulirali investitore. No opet pokušavaju iscijediti odavno iscijeđeni limun - izjavio je predsjednik Karamarko na proslavi 24. rođendana HDZ-a u Velikoj Gorici. Što se pak tiče BiH, naglasio je da je vrijeme da se SAD uključi u rješavanje ključnog problema - osiguranju stvarne ravnopravnosti sva tri naroda. 

Velika Gorica: utorak, 11. veljače. U Pučkome otvorenom učilištu obilježena je 24. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu, sedmom po broju stanovnika u čitavoj Hrvatskoj. U kojem je naša stranka ponovno premoćno osvojila vlast, a Dražen Barišić zadržao mjesto gradonačelnika već u prvom krugu. 

- Jako sam, jako zadovoljan radom gradskog HDZ-a. Jednostavno, mi smo ovdje pobjednici, kao što smo i u Zagrebačkoj županiji pod koju spada Velika Gorica. Stranka i inače kontinuirano raste u svim dijelovima Hrvatske. Što će se i potvrditi novom pobjedom na izborima za Europski parlament - najavio je Tomislav Karamarko u izjavi za medije uoči svečane sjednice GO HDZ-a.

Iz izjave predsjednika HDZ-a izdvajamo njegove odgovore na pitanja o rebalansu proračuna i prosvjedima u susjednoj nam državi:

O DILETANTSKOJ VLADI

Rebalans proračuna opet je nerealno planiran i neće donijeti ništa nova u smislu kvalitete. To je tek pokušaj kupovanja mira za iduća dva-tri mjeseca. Stalno se vrtimo u istome začaranom krugu problema koje je iznjedrila ova nesposobna vlada svojom krivom gospodarskom politikom. Sad već imamo pokojnika i pitanje je kako ga oživjeti. 

Promašili su u samom početku jer su velikim porezima i nametima ugušili poduzetnike i destimulirali investitore. Trebali su stvoriti višak vrijednosti i paralelno se prihvatiti strukturnih reformi. No oni ništa nisu poduzimali, mislili su da će povećanjem poreza, krpanjem proračunskih rupa, nešto postići. Neće ništa postići. I doista imaju problem: što sada više rezati - jer više nemaju što. Odavno su iscijedili limun i opet ga pokušavaju iscijediti. Cijela je nacija izložena torturi jedne loše, loše vlade. 

O PREUREĐENJU BiH

Socijalni bunt jest razumljiv s obzirom na više od pola milijuna nezaposlenih, no problem je i što BiH nije uređena država. Tek se treba stvoriti okvir kako bi gospodarstvo moglo profunkcionirati. Hrvatski se politički predstavnici bore da našem narodu, napokon, osiguraju potpunu ravnopravnost, a s druge strane neke bošnjačke strukture to nastoje spriječiti. I taj se „lajtmotiv“ vrti već 20-tak godina, a nitko se ne bavi gospodarstvom. A niti neće, sve dok se BiH ne preuredi na zadovoljstvo sva tri konstitutivna naroda.

Međunarodna bi se zajednica trebala uključiti u rješavanje toga gorućeg problema. Kad kažem međunarodna zajednica, svakako mislim i na Sjedinjene Američke Države. Drukčije neće ići. Prosvjedi će se smiriti, ali to dugoročno ništa ne znači. Rješenje je ovo što govorim: stvarna, a ne samo deklarativna ravnopravnost svih naroda, kao preduvjet da političari svoja znanja i energiju počnu ulagati u razvoj gospodarstva. I ne vidim drugi put za BiH osim europskog puta - da što prije počnu pregovori o ulasku u EU.