Predsjednica Kosor kazala je da HDZ u kampanju, na krajukoje će se potvrditi kao povijesna, najveća i pobjednička stranka u Hrvatskoj,ulazi kako bi i u iduće četiri godine vodio Hrvatsku i služio hrvatskom narodute svim građankama i građanima Hrvatske.

"Pokažimo da je HDZ najbolji kad je najteže",pozvala je predsjednica Jadranka Kosor. Od svih članova HDZ-a, posebnostranačkih kandidatkinja i kandidata, zatražila je da stalno građane podsjećajuna sva HDZ-ova postignuća, na sve pobjede za koje HDZ nikome neće dopustiti daih uništi i poništi.

"Mi smo ponosni na ono što je HDZ napravio odosamostaljenja Hrvatske. Ponosni smo na naše zastupnike koji su 25. lipnja1991. glasali za samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku u Hrvatskomsaboru, za razliku od onih koji su pobjegli iz Sabora i nisu htjeli dići rukeza samostalnu Hrvatsku, koji su dopustili razoružavanje teritorijalne obrane,koji nažalost nikada nisu željeli slobodnu Hrvatsku“, kazala je predsjednica.

Predsjednica je istaknula kako je HDZ unatoč tome što jeproglašavan strankom opasnih namjera, a njegov predsjednik Tuđman bio ponižavani vrijeđan, uspio ostvariti sve ciljeve jer je bio na čelu Hrvatske kada jepostala samostalna država, obranila se u ratu, ušla u sve međunarodneinstitucije, postala članica NATO-a te ove godine završila pregovore začlanstvo u EU kako bismo se vratili onamo kamo pripadamo.

„HDZ je snagupokazao i u borbi protiv korupcije i kriminala u zadnje dvije godine, u čemu jebio prvi i za sada jedini u Hrvatskoj što će građani prepoznati i nagraditi. Odvas tražim da date sve od sebe i pokažete u ovoj kampanji kako smo spremniuvijek vlastitim životima dokazivati da dajemo sve za Hrvatsku, ali da Hrvatskune damo nizašto", zaključila je predsjednica Jadranka Kosor.

Predstavljanjekandidata HDZ-a održalo se ispred prostorija NK Jarun gdje je Hrvatska demokratskazajednica osnovana prije 22 godine pod vodstvom dr. Franje Tuđmana.