U funkciji smo građana - sastavit će se Vlada koja će provesti HDZ-ov gospodarski program. HDZ je spreman preuzeti odgovornost i samim imenovanjem g. Zdravka Marića za kandidata za mandatara preuzeli smo tu odgovornost! - istaknuo je, između ostalog, glavni tajnik HDZ-a (i saborski zastupnik) Domagoj Ivan Milošević u sinoćnjem gostovanju u Dnevniku HTV-a.

Razgovor s glavnim tajnikom HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a jedinstveno smo potvrdili g. Zdravka Marića kao kandidata za mandatara. Dogovorili smo, dakle, kako ćemo postupati u sljedećim danima - sve ono što trebamo učiniti u Hrvatskom saboru. Dakle, sastavljanje nove parlamentarne većine i formiranje nove Vlade.

O NOVOJ VLADI

Pitate me imamo li „u Hrvatskom saboru više od 76 ruku“? Da. U Hrvatskom saboru je više od 76 zastupnika koji shvaćaju odgovornost trenutka odnosno da Hrvatskoj treba politička stabilnost - iz nje treba proizaći gospodarski napredak i financijska stabilnost. Te ono najvažnije - građanima treba sigurnost i mir. U funkciji smo građana - sastavit će se Vlada koja će provesti HDZ-ov gospodarski program. Ministri će puno brže i efikasnije nego proteklih mjeseci provesti ono što očekuju građani. Ključna poruka: dosta je da budemo na dnu EU! Hrvatska ima potencijal za rast i to ćemo ostvariti.

O KANDIDATU ZA MANDATARA

Naš kandidat za mandatara g. Zdravko Marić je dugo radio u javnom sektoru - bio je državni tajnik i razumije politički kontekst. Bio je i u privatnom sektoru. Sažima sve ono što mislimo da u treba u Hrvatskoj. Najvažnija je politička stabilnost i bolji život građana. Građanima treba jamstvo da će Vlada provoditi reforme na njihovu dobrobit. HDZ je spreman preuzeti odgovornost i samim imenovanjem g. Marića za kandidata za mandatara preuzeli smo tu odgovornost.