Ne možemo ići s onima koji su narod osiromašili, a u isto vrijeme svojim partijskim istomišljenicima osigurali sinekure s visokim plaćama. Ne možemo ići s onima koji štite svoje partijske drugove od kaznenog progona. Večeras smo sačuvali obraz i zaštitili hrvatske nacionalne interese! - napisao je, između ostalog, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na svojoj Facebook stranici u osvrtu na odluku naše stranke da ne ulazi u tripartitnu vladu.

Objavu glavnog tajnika HDZ-a Brkića prenosimo u cijelosti:

„Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati,“ riječi su našeg pokojnog kardinala Franje Kuharića. Tih sam se riječi sjetio večeras, nakon što smo napustili sastanak s Mostom i SDP-om, sastanak čija je tema bila, sporazum o tripartitnoj vladi.

Nažalost, nije se raspravljalo o budućnosti Hrvatske, već se isključivo i samo, radilo o borbi za fotelje i spašavanju BRISELSKOG ZOKE koji će uskoro, nazad u sigurnost briselskih hodnika, nakon što je Hrvatsku doveo do ruba ponora.

Umjesto pregovora i dogovora oko pitanja bitnih za svakog hrvatskog građanina i kako Hrvatsku izvesti što prije iz gospodarskog i socijalnog ponora, u koji ga je dovela Milanovićeva vlada, ovo je bila čista TRGOVINA FOTELJAMA.

Ne možemo ići s onima koji su četiri godine uništavali Hrvatsku i doveli je na rub propasti. Ne možemo ići s onima koji su na silu uvodili ćirilicu u Vukovar. Ne možemo ići s onima, kojima je Hrvatska „slučajna država“. Ne možemo ići s onima koji su naoružani do zuba provaljivali u crkvu da bi privodili hrvatske branitelje. Ne možemo ići s onima koji Domovinski rat nazivaju „građanskim ratom“ i kojima hrvatski branitelji „smrde“. Ne možemo ići s onima koji su potjerali više od 100 tisuća mladih ljudi iz Hrvatske. Ne možemo ići s onima koji su cijelu državu zadužili 100 milijardi kuna i podredili je sebi i svojoj Partiji. Ne možemo ići s onima koji su narod osiromašili, a u isto vrijeme svojim partijskim istomišljenicima osigurali sinekure s visokim plaćama. Ne možemo ići s onima koji štite svoje partijske drugove od kaznenog progona.

Večeras smo sačuvali obraz i zaštitili hrvatske nacionalne interese. Nismo se za takvu Hrvatsku borili. Naši prijatelji nisu ginuli da bi mi trgovali. Nismo se dali ucjenjivati ni u težim vremenima, nećemo ni danas.

Dragi prijatelji, „ako ćemo mi šutjeti, kamenje će progovoriti umjesto nas“, riječi su našeg pokojnog kardinala Franje Kuharića.

DOSTA JE VIŠE!!!