„Cjelokupnojhrvatskoj javnosti dobro je poznata činjenica da službena izborna kampanjapolitičkih stranaka za predstojeće parlamentarne izbore još nije otpočela.Jednako je tako poznato da su  zakonomzabranjene sve aktivnosti izborne promidžbe političkih stranaka prije službenogpočetka izborne kampanje.

Usprkos jasnim zakonskim odredbama svjedoci smo da su namnogim mjestima u Gradu Zagrebu postavljeni plakati takozvane Kukurikukoalicije kojima se reklamira izborni program političkih stranaka SDP-a, HNS-a,IDS-DDI-a i HSU-a.

Ovakvo djelovanje političkih stranaka protivno je striktnimzakonskim odredbama i izbornim pravilima kojima je regulirana izbornapromidžba, ali i redovan rad političkih stranaka.

Posebno napominjemo da ne postoji registrirana koalicijapolitičkih stranaka pod nazivom 'Kukuriku koalicija' niti je takva registracijadozvoljena te stoga nije ni dopušteno u izbornoj promidžbi koristiti naziv kojinije u skladu s važećim propisima u Republici Hrvatskoj.

Ovakvo djelovanje političkih stranaka SDP-a, HNS-a,IDS-DDI-a i HSU-a jasno pokazuje da ove stranke ignoriraju izbornozakonodavstvo Republike Hrvatske te svojim nezakonitim ponašanjem žele stvoritiprednost u izbornoj utrci na predstojećim izborima.

Zbog svega navedenog tražimo od Državnog izbornogpovjerenstva da u okviru svojih ovlasti najhitnije zabrani ovakav način izbornepromidžbe te posebno da sva financijska sredstva koja su političke stranke naovaj način utrošile u svoju izbornu promidžbu obračuna i uključi u iznosdozvoljenih sredstava svakoj političkoj stranci za njenu izbornu promidžbu“.