Nadali smo se da će im proraditi savjest, no nevjerojatna je njihova bešćutnost prema građanima. Za čije egzistencijalne probleme očito ne mare. Uz takvu nesposobnu i duboko posvađanu ekipu ni rekonstrukcija Vlade ne bi ništa donijela. SDP puca po šavovima, a još će štošta isplivati u vezi njihovih „nestašluka“. Hrvatsku iz krize može izvući samo stručna i homogena ekipa! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik Karamarko gostujući u Oporbenom zarezu

Photo: hrt.hr

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko gostovao je danas u Oporbenom zarezu (urednik Ivica Ružičić) na Prvom programu Hrvatskog radija. Emisija se istodobno mogla uživo gledati i na HTV4. Prenosimo ključne Karamarkove poruke:

O RASKOLU & AFERAMA U SDP-u

Tijesna odluka o izbacivanju Linića iz SDP-a svjedoči da Milanovićeva vlada nema potporu ni vlastite stranke. No SDP - i mimo Milanovića - nema nikakvih rješenja. Puca po šavovima. U toj će stranci doći do još većih podjela, a i još će štošta isplivati u vezi njihovih „nestašluka“. A Hrvatsku iz krize može izvući samo stručna i homogena ekipa.

O O(P)STANKU PO SVAKU CIJENU

Naravno da želimo prijevremene izbore, no to je ekipa koja po svaku cijenu želi ostati na vlasti, pa će nastojati održati saborsku većinu. Nadali smo se da će im proraditi savjest, no nevjerojatna je njihova bešćutnost prema građanima. Za čije egzistencijalne probleme SDP ne mari, nego troši energiju na unutarnje sukobe. Doista sam zabrinut za stanje u Hrvatskoj.

Plan 21 bjelodano je najobičnija obmana, nesnosno je ono što nam se događa u gospodarstvu, svakodnevno izviru njihove nove i nove afere, ali se oni i dalje pokušavaju pravdati po sistemu „drž'te lopova“. Uz takvu nesposobnu i duboko posvađanu ekipu rekonstrukcija Vlade ne bi ništa donijela. Ionako bi se mogla rekonstruirati samo po liniji unutarstranačkih sukoba.

O SDP-ovu ANTIEUROPEJSTVU

Ta bi se stranka morala reformirati, ako je to uopće još moguće. Jedino što nam nude jest patološka mržnja prema HDZ-u, otklon i, rekao bih, skepticizam prema suvremenoj hrvatskoj državi te „specifičan“ odnos prema Domovinskom ratu i braniteljima. Sve to skupa miriše na jugofiliju, nostalgiju, a ne na socijaldemokraciju.

Za razliku od Europe, oni još nisu raščistili s totalitarnim komunističkim režimom i osudili njegove zločine. Dan-danas naše ulice i trgovi nose ime Josipa Broza Tita. Osim toga, okrenuti su liberalizmu i krupnom kapitalizmu. Hrvatskoj je potrebna autentična, domoljubna socijaldemokracija - volio bih da se pojavi takva snaga.

O PREPOZNATNOM PROGRAMU HDZ-a

Spremni smo preuzeti odgovornost. Imamo program zapošljavanja i gospodarskog oporavka, imamo razvojno-investicijske projekte. No režimski mediji to uporno ne žele priznati - za razliku od građana koji su prepoznali naš program. Prepoznali su da im nudimo oslobađanje od velikog dijela poreznih i neporeznih davanja, prepoznali su da ćemo osloboditi prostor malom i srednjem poduzetništvu. Želimo ojačati srednji sloj, a ne da s jedne strane u društvu imamo ekstremne bogataše, a s druge sirotinju. 

O ČUDNOVATIM „ANKETAMA“

To je zbilja već smiješno! Prije dva tjedna smo pobijedili na europskim izborima s 12 posto razlike, a jučer osvane „anketa“ prema kojoj vodimo s jedva tri posto razlike!? Izbori su jedina vjerodostojna anketa. 

O PREDSJEDNIČKOJ KANDIDATKINJI

Na tragu smo rješenja da gospođa Grabar Kitarović bude naša kandidatkinja. Odluka će biti poznata do Izvještajnog sabora HDZ-a 17. lipnja. I naša vjerojatna kandidatkinja itekako je svjesna teške gospodarsko-socijalne situacije, stoga će naša kampanja i biti usmjerena na taj gorući problem. Idemo vidjeti kako svi skupa možemo pomoći da državu izvučemo iz krize. Idemo vidjeti što i Predsjednik RH može učiniti. 

O KAMPANJOM OPSJEDNUTOM JOSIPOVIĆU 

Za razliku od Josipovića koji toliko čezne za drugim mandatom, mi nismo opsjednuti predsjedničkom kampanjom. Opterećeni smo teškom gospodarskom situacijom. A aktualni se predsjednik bavi isključivo svojim PR-om i rejtingom, pa se u očekivanju potpore ne želi zamjeriti SDP-u. Ne usuđuje se decidirano izjaviti ono što svi već znaju - da se radi o lošoj strukturi koja sebe naziva Vladom i koja upropaštava državu. Upravo i jedino iz tih razloga Josipović nije zatražio održavanje tematske sjednice Vlade o lošem stanju u gospodarstvu ili sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog iseljavanja mladih. 

O MILANOVIĆEVIM LAŽIMA & BRATIĆIMA

Jeste li vidjeli kako je Milanović lagao rekavši da za njegovog mandata nitko nije zaposlen u SOA-i?! A i sami sada znate koliko ih je dobilo posao... Bilo bi interesantno pogledati prezimena tih novozaposlenih. Stoga neka ne priča o nepotizmu. A što tek reći o zapošljavanju u Nacionalnom parku Krka! Podoficir JNA, koji je bio 23 godine u mirovini, odjednom postaje tehnički direktor! I to pokraj naših branitelja koji su bez posla...

Cijeli razgovor s predsjednikom HDZ-a možete poslušati na sljedećem linku:

http://vijesti.hrt.hr/karamarko-u-oporbenom-zarezu-sdp-puca-po-svim-savovima