Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks današnji istup četvorice zastupnika HDSSB-a (Zorana Vinkovića, Dinka Burića, Bore Grubišića i Ivana Drmića) u Hrvatskom saboru koji krivnju za smrt smrt generala Đure Brodarca stavljaju na teret HDZ-u ocijenio je "suludim, monstruoznim, klevetničkim, sramotnim i lažnim i kao rezultat patološke mržnje prema HDZ-u i njegovom vodstvu".

Radi se o morbidnoj manipulaciji smrću i tragedijom, neviđenom na političkom prostoru, koji dolazi od mešetara tragedijom i smrću, koji na najbestijalniji načinu zlorabe smrt Đure Brodarca, ustvrdio je Šeks na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

"Riječ je o čelnicima stranke čiji su se pojedinci koristili demokratskom Hrvatskom i nastavili je razarati i rušiti šireći mržnju i netoleranciju. Radi se, najuljudnije rečeno, o bandi četvorice koji su perfidno iskoristili Hrvatski sabor, taj hram demokracije. Ovo je nešto zlo, mržnja, otrov koji proističe iz patološke opsjednutosti mržnjom prema HDZ-u i njezinom vodstvu", poručio je Šeks.

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić kazao je da je tragični događaj, smrt generala Đure Brodarca koja potresa svakog čovjeka u Hrvatskoj, a posebno branitelje, ta četvorica (zastupnika HDSSB-a) degutantno i morbidno iskoristila i poslužio im je za politički obračun kojem nema mjesta. U ovim teškim trenucima kada nam je svima teško, kao i njegovoj obitelji, zbog gubitka, koriste mogućnost da se politički obračunavaju s HDZ-om i njegovim čelništvom ne pokazujući nimalo pijeteta i nikakve druge osjećaje koji bi zasigurno svakog normalnog čovjeka podsjetili da u tim trenucima ne bi trebalo biti niti obračuna ni politikantstva, kazao je. Ljudi koji, ne daju podršku kada se traži u hrvatskom parlamentu da se zaštita branitelja podigne na višu razinu napuštaju sabornicu danas ju zasigurno nisu smjeli koristiti za politički obračun. To je sramotno i bestijalno, ocijenio je Đakić.

Saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić rekao je kako je sramotno i žalosno da "prebjezi i moralni beskičmenjaci koji svakodnevno ruše ugled Hrvatskog sabora svojim ponašanjem zlorabe tragičnu smrt kako bi se prikazali zaštitnicima hrvatskih branitelja. Njihova odsutnost pri glasovanju o prijedlogu podizanja zaštite branitelja na ustavnu razinu najbolje pokazuje njihovo licemjerje, drži Matušić.