Potredsjednik Hrvatskog sabora i HDZ-a Vladimir Šeks ocijenio je danas kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović pokazao višak bahatosti, a manjak elementarnog pravnog znanja kad je komentirao upit predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću u vezi s napisima da je HDZ pod istragom

"Gospođa Jadranka Kosor je potpuno korektno i u skladu sa zakonom postavila spomenuti upit, a krajnje je uvredljivo, bezobzirno i kao potpuna neznalica reagirao Zoran Milanović", kazao je Šeks u izjavi za Hinu. Milanović je, dodaje, pokazao na krajnje uvredljiv način višak bahatosti, arogancije i prepotencije, a manjak elementarnog pravnog znanja.

Podsjetivši na tvrdnje Zorana Milanovića da pod istragom mogu biti samo odgovorne osobe, a političke stranke, odnosno pravne osobe tek na kraju mogu odgovarati kazneno, Šeks je naveo da Milanović očito ne zna i nije pročitao zakon u kojem stoji da će se za pravne i odgovorne osobe provesti jedinstven postupak i donijeti jedna presuda te da se i protiv odgovorne i pravne osobe po zahtjevu državnog odvjetnika provodi istraga.

Prema tome, tu se doista pokazuje njegovo vapijuće neznanje kad govori da se prvo utvrđuje odgovornost odgovorne osobe, a potom kaznena odgovornost pravne osobe, kazao je.

Podsjetio je i kako je nedavno poručio Milanoviću da ne bi uspješno prošao na seminaru iz ustavnog prava. "Sada mu mogu isto reći i da ne bi uspješno položio ni seminar iz kaznenog i kazneno-procesnog prava", dodao je Šeks.