„Bilo je teško kad je dr. Franjo Tuđmanosnivao HDZ, prozivali su nas strankom opasnih namjera, a naša je jedinanamjera bila stvaranje neovisne, demokratske, slobodne i europske Hrvatske. Sano Europskoj uniji  o kojem je dr. FranjoTuđman govorio osamdesetih mi danas ostvarujemo“, kazala je predsjednica Kosor.

Predsjednica jepodsjetila kako je HDZ bio na čelu države u najtežim trenucima stvaranja iobrane, ali i ulaska u međunarodne institucije. Jedno od najvažnijih postignućadanas jest borba protiv korupcije, koju je započeo i jedini je stvarno idjelatno provodi upravo HDZ.

Ljevica jenajavila da će gledati što radi pravosuđe pa tek onda djelovati. Najavili suukidanje vjeronauka u školama i promjenu Ugovora s Vatikanom, „a mi ćemo našekršćanske korjene njegovati i dalje“, naglasila je predsjednica Kosor uPitomači.

„Životopisikandidata najbolje govore o njima. Na listama su mladi i malo manje mladiljudi“, rekla je predsjednica predstavljajući kandidate IV. izborne jedinice uVirovitici. Podsjetila je kako je prvi na listi Vladimir Šeks, pisac prvoghrvatskog Ustava koji je u najtežim trenucima bio uz dr. Franju Tuđmana, međuostalim i 25. lipnja 1991. kada se glasovalo za Hrvatsku, a kada su oni kojidanas žele vlast izašli iz Hrvatskog sabora.

„Vratili smo sekorjenima i želimo da to prepoznaju svi građani i birači. Ne želimo biti navlasti nego služiti hrvatskom narodu. Naša snaga je 220 000 poštenih, čestitihi časnih ljudi“, poručila je predsjednica Kosor.

Predsjednica sesusrela i s umirovljenicima i tom prigodom istaknula kako je zadaća svakebuduće Vlade briga o umirovljenicima.

„Godine 2009. kadsam postala predsjednica Vlade, Hrvatska se nalazila u velikoj krizi. Uveden jekrizni porez, a umirovljenici su oslobođeni od plaćanja toga poreza. Iako smotri puta smanjivali proračun, ispunili smo sve zakonske obveze premaumirovljenicima. Programi dnevnog boravka i pomoći u kući za starije osobepokazali su se uspješnima“, kazala je predsjednica u Virovitici.

„Prvog srpnjazavršili smo pregovore o ulasku u Europsku uniju. Dok smo mi radili, oni sučekali da vrijeme prođe i niti jedan bitan zakon nisu podržali. Nisu dali niiskrenu potporu borbi protiv korupcije. Ona mora doći u svaku stranku, pa davidimo što je s tajnim računima. Tko je i za što odgovoran mora se znati i zato odgovarati“, istaknula je predsjednica Kosor.

Govoreći ogospodarskom oporavku predsjednica Kosor podsjetila je kako je napravljenomnogo. „Pokazali smo da smo spremni urediti svoju kuću bez dovođenja MMF-a“,zaključila je predsjednica. Podsebno se obratila hrvatskim braniteljimanaglasivši kako ne čini to iz razloga što ih HDZ svojata nego kako bismo sepodsjetili što se događalo s njihovim pravima i pravima državnih službenika inamještenika kad su drugi bili na vlasti.

Predsjednica jeposebno istaknula donošenje zakona o sprječavanju sukoba interesa kazavši kakosvi koji žele biti dužnosnici moraju staviti sve na sunce a onda neka narodbira.

Nakon Pitomače,Virovitice i Slatine predsjednica Kosor nastavila je posjet IV. izbornojjedinici.