Svi vide da je Vlada duboko podijeljena, da se sukobljavaju razne struje, klanovi, interesi... Sve to fino izbija na površinu. Očito nisu dorasli ni trenutku ni ulogama koje bi trebali odigrati kao ministri, premijeri, potpredsjednici... Stalno ponavljam: nikad, ama nikad gora vlada nije kročila u Banske dvore! S njima na vlasti tonemo, i to je nezaustavljivo. Zbilja je vrijeme da odu! Tražimo prijevremene izbore! - istaknuo je predsjednik Karamarko u Borovu Selu

U izjavi za medije koju je dao u Borovu Selu nakon obilježavanja 23. obljetnice masakra 12 hrvatskih redarstvenika, predsjednik Karamarko je na zahtjev novinara odgovarao i na pitanja o aferama rastočenoj vladi i frakcijskim sukobima u SDP-u.

Hoćete komentirati raspad Vlade?

Raspad? Zar se Vlada raspala u međuvremenu, dok smo ovdje? Koliko su korisnog učinili za hrvatsko gospodarstvo, za standard običnoga hrvatskog čovjeka - koji je svakim danom sve siromašniji i siromašniji - i bio bi red da se nekako razdvoje, raspadnu, kako ste to nazvali. Mi to ipak formuliramo drukčije - da želimo prijevremene izbore! 

Prepoznajete li u svemu tome rat unutar SDP-a? Mislim na podmetanja iz Ministarstva financija koje je spominjala gospođa Čavlović?

Čini se da ste ipak u pravu, sad svi vide da je Vlada duboko podijeljena, da postoje razne struje, klanovi, interesi... Sad sve to fino izbija na površinu. Nije dobro, u preteškoj smo gospodarskoj situaciji da bi se oni ponašali kao posvađana djeca. Očito nisu dorasli ni trenutku ni ulogama koje bi trebali odigrati kao ministri, premijeri, potpredsjednici Vlade... 

Stalno ponavljam: nikad, ama nikad gora vlada nije bila u Banskim dvorima! Urušili su standard, 30 tisuća mladih se iselilo iz Hrvatske samo otkad su na vlasti, BDP pada već deset kvartala za redom... I uvijek se kao začudimo kada padne. Nemojmo se čuditi! S njima na vlasti tonemo, i to je nezaustavljivo. Zbilja je vrijeme da odu!

Zanimljiva informacija iz današnjih medija, ne znam jeste li je stigli već vidjeti. Željko Jovanović je u međuvremenu zaposlen na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a s obzirom da je ministar, zamrznuo je to radno mjesto koje ga sad čeka. On je u biti ministar te iste institucije u kojoj se zaposlio, jedini se kandidirao na natječaju…

Nisam još upoznat s time, ali očito ono što je vrijedilo za sve bivše vlade ne vrijedi za ovu Milanovićevu. Oni unaprijed brane sve svoje - hajmo tako reći - nestašne članove. Pogledajte koliko afera u koje su upetljani sad izbija na površinu! Nema ministra koji, u najmanju ruku, nije u sukobu interesa! Ali ništa me ne čudi - svašta će još izaći na vidjelo. 

Kompletnu video izjavu predsjednika Karamarka, s odgovorima i na pitanja o današnjim događajima u Borovo Selu, možete pogledati na sljedećem linku:

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-borova-sela-uvijek-cemo-se-sjecati-nasih-zrtava-samo-na-istini-mozemo-graditi