Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Miljenko Filipović i predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje brigadir Željko Dilber uputili su zajedničko priopćenje u povodu smrti Nevenke Topalušić, heroine Domovinskog rata. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Ponovno na braniku

S dubokim pijetetom prema žrtvi i hrabrosti preminule hrvatske braniteljice Nevenke Topalušić izražavamo iskrenu sućut njezinoj obitelji i njezinim najbližima. Duboko nas je pogodila vijest o njezinoj smrti u trenutku dok je zajedno sa svojim suborcima i stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima ponovno stajala na braniku časti i dostojanstva Domovinskog rata. 

Tragično je, međutim, da je čast i dostojanstvo Domovinskog rata morala braniti ispred i od Ministarstva branitelja, institucije kojoj je osnovna zadaća zaštititi hrvatske branitelje i vrijednosti proistekle iz njihove borbe za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku. 

Pravda za hrvatske branitelje

Nevenka, koja je prije dvadeset godina - tijekom operacije Oluja i borbe za oslobađanje Hrvatske - dala svoje zdravlje i dijelove tijela za Domovinu, sada je u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj ponovno pokazala svoju hrabrost tražeći istinu i bolje sutra za hrvatske branitelje i sve napaćene Hrvate i građane Republike Hrvatske. Nažalost, stres i napori kojima je bila izložena zahtijevajući od „svoga ministarstva“ i vladajuće elite pravdu i pravedan odnos prema hrvatskim braniteljima bili su previše za nju i njezino krhko zdravlje.

Zbog nje, njezine žrtve i žrtve svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dajemo podršku opravdanim zahtjevima 100% HRVI i svih onih kojima je pogaženo dostojanstvo, čast i pravo na život dostojan čovjeka. Svi mi želimo živjeti u našoj državi blagostanja i sreće, državi za koju smo se borili i o kojoj smo sanjali.