Predsjednica Kosor kazala je kako je ovih dana teško bitičlan HDZ-a, ali „mi smo pokrenuli borbu protiv korupcije, uveli višestranačje izavršili pregovore i ovdje smo kako bismo podnjeli račun za sve što smonapravili“.

 „Opozicija nije dalapotporu ni zakonu o sukobu interesa. Tko to ne može objasniti imovinskekartice? Ovi ljudi mogu“, rekla je predsjednica predstavljajući kandidate uKoprivnici.

„Trebamo raditi i skromno živjeti u skladu sa svojimmogućnostima“, naglasila je predsjednica u Đurđevcu dodavši kako će i u novommandatu Vlade koju će sastavljati HDZ biti gospodarstvo.

„O tome tko će voditi Hrvatsku ne odlučuju ni mediji nispinovi već hrvatski građani“, rekla je predsjednica Kosor u Bjelovaru.Istaknula je da se HDZ vraća programu koji je utemeljio dr. Franjo Tuđman.

„Kritiziraju nas što dr. Franju Tuđmana često spominjemo,ali ga nikad nismo ni prestali spominjati. Njegovo je ime upisano zlatnimslovima u hrvatsku povijest“, kazala je predsjednica dodavši kako će HDZpobjedu posvetiti upravo dr. Tuđmanu i hrvatskim braniteljima.

Predsjednica je podsjetila kako je oporba šutjela dok sedonosio zakon o ništetnosti i kako nisu rekli niti jednu riječ protivsrbijanskih optužnica. „Taj zakon je poruka da ne damo da opet udare nahrvatske branitelje“, rekla je predsjednica.

„Milanović nema hrabrosti suprostaviti se Čačiću, a tko želibiti premijer mora imati hrabrosti donositi teške odluke“, istaknula jepredsjednica Kosor dodavši da Hrvatska mora biti uređena kao pravna država jerto dugujemo hrvatskim braniteljima.

Predsjednica je izvjestila da je danas primila službenipoziv za potpisivanje Ugovora o pristupanju EU.

„U Bruxellesu ću reći da će Hrvatska posebno voditi računa onjegovanju kršćanskih korjena“, zaključila je predsjednica u Bjelovaru.

Predsjednica Jadranka Kosor u pratnji kandidata, obilazećiII. Izbornu jedinicu, sastala se danas i s bjelovarsko-križevačkim biskupom dr.Vjekoslavom Huzjakom.

Kandidati II. Izborne jedinice su: Đuro Popijač, DavorinMlakar, Martina Banić, Stjepan Milinković, Marijan Coner, Damir Sesvečan, Ante– Zvonimir Golem, Ante Topalović, Marica Mikec, Darko Sobota, Andrija Mikulić,Marija Jungić, Stjepan Peršin i Stjepan Pavlak.