Ističući kako se u dvorani osjeća velikojedinstvo, naglasio je kako je upravo to uoči izbora ozbiljan i kvalitetankapital s kojim izlaze pred biračko tijelo. Što se ishoda izbora tiče TomislavKaramarko je kazao kako je optimist. Upitan kako se osjeća u HDZ-u, kazao je dase osjeća odlično te da je „stari  HDZ-ovac u smislu stvaranja te stranke 1989. Godine“.  Dugo sam bio kritičan prema stranci,ali u ovom momentu kada je, nakon svih povijesnih zasluga koje ima,  izvrgnuta ovim neprincipijelnimnapadima moja je zadaća bila da se nađem tu, kazao je Karamarko navodeći kakoje drugi razlog za povratak u HDZ u tomu što već gotovo tri godine radi u ovojVladi i vidi kako se radi, koji se trud ulaže. „Da sada okrenem leđa, mislim dane bi bilo moralno“, kazao je Karamarko.

Odgovarajući na upite novinara vezane uz borbuza korupciju i neovisnost MUP-a njegovim ulaskom u HDZ, kazao je kako jeupravo  MUP  jedan od kapitala ove Vlade i strankekoja je formirala ovu Vladu. „Moglo je sve proći i bez borbe protiv korupcije,moglo je sve biti pod tepihom i danas bi bio mir. Međutim, danas nemir samozbog toga što su sva kaznena djela i mogućnosti da su počinjena kaznena djeladetektirane“, poručio je Karamarko naglasivši da će MUP nastaviti jednakoraditi i u sljedećem mandatu.

 Komentirajući aktualne teme curenja informacija Karamarko jeocijenio kako je riječ o problemu s kojim se Hrvatska dugo bori. „S timproblemom sam se borio i dok sam bio u SOA-i i tamo smo ga  riješili. Dok je postupak u tijeku,ispitne radnje u tijeku, davanje iskaza, nije normalno i nije dobro da cureinformacije u medije“, kazao je izrazivši uvjerenje da će se u suradnji  Državnim odvjetništvom doći dopočinitelja, pri čemu, dodao je: „… pri čemu ne mislim na vaše kolege novinarekoji su objavljivali, nego one iz sustava koji su radili s tim materijalimaprema medijima“.