Uz dobru volju i kvalitetan dijalog možemo prikupiti potpise i u ustavnom roku imati konstituirajuću sjednicu Sabora i formirati Vladu. Želimo osigurati funkcionalnu Vladu. Čitav je niz ideja - mi smo iznijeli koncept, a kolege iz Mosta ga razmatraju i vjerujem da ćemo doći do zajedničkog stava! - istaknuo je, između ostalog, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u izravnom javljanju za N1 televiziju.

Donosimo ključne poruke glavnog tajnika HDZ-a Jandrokovića:

O razgovorima s Mostom

Do sada smo prošli kroz Mostovih sedam točaka i postigli visoku razinu suglasnosti. Razgovaramo o programu Vlade i njenom ustrojstvu, a onda će na red doći kadrovi. U idućih ćemo 10 dana ostvariti dogovor. Uz dobru volju i kvalitetan dijalog možemo prikupiti potpise i u ustavnom roku imati konstituirajuću sjednicu Sabora i formirati Vladu. Želimo osigurati funkcionalnu Vladu.

O zajedničkom stavu

Čitav je niz ideja - mi smo iznijeli koncept, a kolege iz Mosta ga razmatraju i vjerujem da ćemo doći do zajedničkog stava. O potpredsjedničkom mjestu, kao ni onim ministarskim, nismo razgovarali - nemam informacija da predstavnici manjina žele sudjelovati u Vladi. Što se tiče saborskih pozicija - o tome ćemo razgovarati kad za to dođe vrijeme. A što se ministara tiče - HDZ i Most formiraju Vladu.

O zajedničkoj Vladi

Važno je izgraditi povjerenje - ono je ključni temelj na kojem se gradi buduća politička suradnja. Imamo cilj ojačati to povjerenje, prihvatiti i različita promišljanja o određenim temama te postići rješenje u korist obje strane i hrvatske države.

O izjavi Milorada Pupovca

Pitate me za izjavu g. Milorada Pupovca o tome da „u državnim poduzećima trebaju biti i pripadnici nacionalnih manjina“? Iznenadio me g. Pupovac tom izjavom. Pitanje razvoja nerazvijenih područja rješava se odlukama i zakonima, a ne kadroviranjem po nacionalnoj osnovi. Mislim da bi to bio korak unazad. Potrebno je zaista uložiti poseban trud da se pomogne građanima koji žive ispod razine osnovnih uvjeta, ali ne vjerujem da se to može rješavati zapošljavanjem na nacionalnoj osnovi.

http://hr.n1info.com/a152472/Vijesti/Gordan-Jandrokovic-o-pregovorima.html