General Ante Gotovina, Miroslav Tuđman i komodor Ivica Tolić, dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada, na rivi u Pakoštanima otkrili su spomenik prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

- Ovaj spomenik simbolizira i sve branitelje koji su se borili za hrvatsku džavu. Nedavno smo u Haagu čuli četničku retoriku i poruke da bi se trebalo zabraniti obilježavanje Oluje, što nas je bolno podsjetilo na vrijeme agresije. I danas smo suočeni s onima koji nisu željeli Hrvatsku, koji bi htjeli sve to poništiti, i zato ovo nije samo spomenik prošlosti, nego i sadašnjosti i budućnosti - rekao je Miroslav Tuđman.

Velebno povijesno djelo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je da je otkrivanje spomenika pokazatelj da dr. Franjo Tuđman ne pada u zaborav:

- Naša stranka neprestano govori o njegovome velebnome povijesnom djelu. Dr. Tuđman ne pripada samo HDZ-u - jer bi tako bio izjednačen s ostalim stranačkim čelnicima, kakvih imamo na desetke - on pripada hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Zato mi je drago što je ovo čvrsti kameni spomenik koji ga prikazuje u snazi, u misli i brizi za Hrvatsku.