(VIDEO) Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković - nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke - dao je u Središnjici izjavu za brojne okupljene novinare.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O ZAJEDNIČKOJ SJEDNICI

Razmotrili smo aktualnu političku situaciju i niz aktivnosti koji se odnose na izvanredne izbore - u Ličko-senjskoj županiji, Iloku, Ogulinu i Davoru. Raspravljali smo, također, o aktivnostima u Hrvatskom saboru, ključnim naporima naše Vlade, pozitivnom izvješću Europske komisije i odluci o izlasku Hrvatske iz procedure prekomjernih makroekonomskih neravnoteža.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/izlazak-iz-prekomjernih-neravnoteza-priznanje-je-nasoj-odgovornoj-politici-i

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nakon-5-godina-hrvatska-izasla-iz-procedure-prekomjernih-makroekonomskih

Naravno, razgovarali smo i o pripremama za europske izbore. Nakon inputa s terena, odnosno naših županijskih organizacija, finaliziramo Izborni program HDZ-a - koji će biti usklađen s programom Europske pučke stranke (EPP-a). Sve pripreme idu dobro - uvjereni smo da ćemo ostvariti dobre rezultate na prijevremenim lokalnim izborima, a još bolje na onim europskim!

O IZBORIMA U LSŽ-u

Ključne poruke biračima u Ličko-senjskoj županiji: ravnomjerni regionalni razvoj, kvalitetnija sinergija aktivnosti na razini županije s razvojnim projektima koje provodimo na nacionalnoj razini, bolja apsorpcija EU sredstava te fiskalna i funkcionalna decentralizacija.

O NAŠEM ISTRAŽIVANJU ZA LSŽ

Mislim da je korisno da javnost čuje rezultate i nekih drugih istraživanja, na malo većem uzorku, i da stvori - možemo tako reći - realna očekivanja izbora 10. ožujka. To je istraživanje koje je provedeno u dva vala. Očekujem pobjedu.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/prema-nasem-istrazivanju-hdz-dobiva-455-u-licko-senjskoj-zupaniji-milinoviceva-lista

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nasa-istrazivanja-pokazuju-da-ce-hdz-uvjerljivo-pobijediti-u-licko-senjskoj

O EU IZBORIMA

Imat ćemo pobjedničku listu i ostvariti rezultat kao što smo to učinili i 2013. i 2014. godine. I dalje stojim kod naše ambicije da to bude pet mandata. Ovoga put idemo samostalno - mislim da bi to bio veliki uspjeh HDZ-a.

O PROSVJEDU HND-a

Stranke koje su danas u oporbi nastojale su iskoristiti prosvjed za neko njihovo političko profitiranje na temi za koju, ponavljam ono što sam rekao i jutros, mislim da je apsolutno predimenzionirana. U Hrvatskoj nema cenzure. Možemo ovako zapitati N1: tražite li dopuštenje Vlade za bilo koji svoj komentar, bilo koju rečenicu? Nemam dojam da nas nešto puno pitate, niti da mi na vas utječemo. Ista stvar je i s RTL-om, ista stvar je s Novom TV i s HRT-om. Da su mene pitali, ne bi išli s ovakvim tužbama prema drugim nakladnicima. Teza da 2019. ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj pomalo je smiješna. Ne samo da je netočna, nego je i smiješna. Kad realno pogledate vi svi zajedno, možete o tome posvjedočiti bolje nego ja.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-vladi-smo-se-vec-naucili-na-sport-trazenja-ostavki-ministrica-murganic-ima-moju