Cilj je ostvariti što bolji rezultat - time ćemo se voditi. Vodit ćemo afirmativnu kampanju. Kroz ljude i kroz naš program ćemo pokazati biračima da smo vjerodostojni! - istaknuo je, između ostalog, kandidat za glavnog tajnika HDZ-a Gordan Jandroković jučer u gostovanju u Dnevniku Nove TV.

Donosimo ključne poruke:

O PRIPREMAMA ZA IZBORE

Pitate me „kada će HDZ donijeti odluku ide li na izbore samostalno ili u koaliciji“? HDZ će odluku donijeti vrlo skoro. Novi predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković svoju je poziciju preuzeo prije nekoliko dana. Trenutno analiziramo situaciju - i brojčano i politički. Sve će se znati u iduća dva do tri dana. Najavili smo da ćemo razgovore imati za dva dana - o tome što je najbolje za Hrvatsku, za pojedine stranke. Moramo voditi računa i o našim biračima s centra na desno. Cilj je ostvariti što bolji rezultat - time ćemo se voditi. Vodit ćemo afirmativnu kampanju, predsjednik HDZ-a ima jedan novi pogled na politiku. Želi vratiti sadržaj u politiku - afirmirati program i ljude.

O POBJEDNIČKOJ SNAZI HDZ-a

Zadaća je da pokažemo da smo stožerna hrvatska politička stranka - koja je čvrsto ukorijenjena u narodnjačkom demokršćanskom svjetonazoru, proeuropska. Kroz ljude i kroz naš program ćemo pokazati biračima da smo vjerodostojni.

O IZBORIMA

Vjerujem da ćemo na izborima ostvariti puno bolji rezultat nego su nam ankete nedavno pokazivale i da je Most jedan od partnera s kojim ćemo razgovarati.

O SDP-ovoj TRGOVAČKOJ KOALICIJI

To je jedna lijeva koalicija, ali i trgovačka koalicija. Ne vjerujem da HSS, kao tradicionalna konzervativna stranka desnog centra i vrijednostima koje bi trebala zastupati, pripada u takvu vrstu koalicije. Ako gospodin Krešo Beljak nastavi s takvom retorikom - koja je više liberalna i lijeva nego je konzervativna - to neće biti nikakva „narodna“ nego klasična lijeva koalicija.