Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice - predvođeno potpredsjednikom Draženom Bošnjakovićem - u povodu Dana državnosti jutros je položilo vijence i zapalilo svijeće na Oltaru domovine, kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju te na grobu dr. Franje Tuđmana - prvog predsjednika RH i utemeljitelja hrvatske države.

U izaslanstvu naše stranke bili su zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Damir Sesvečan, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić, potpredsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Mario Župan, član Predsjedništva Kluba utemeljitelja Tomislav Družak, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Zagrebačke županije Mijo Crnoja…

Na Mirogoju je potpredsjednik Bošnjaković dao kratku izjavu za medije. Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Na današnji dan - prije 24 godine - Hrvatski je sabor donio odluku kojom je odredio budućnost Hrvatske kao samostalne i suverene države. Došli smo se danas pokloniti na grobu dr. Franje Tuđmana - čija je uloga u cijelom tom procesu nezamjenjiva. Bez njega i hrvatskih branitelja ne bi bilo samostalne Hrvatske.