Potpredsjednica HDZ-a (i prva kandidatkinja na listi za II. izbornu jedinicu) Ivana Maletić jučer je sudjelovala na završnom sučeljavanju na HRT-u (voditelji: Mirjana Posavec i Mislav Togonal).

U uvodnom (dvominutnom) predstavljanju Maletić je izdvojila krucijalne probleme s kojima se Hrvatska suočava - iseljavanje mladih, nezaposlenost, devastirana industrija…

Hrvatska je zemlja marljivih i sposobnih ljudi, zemlja koja mora biti na vrhu. Zato smo razvili program, sve to možemo promijeniti ,ali moramo biti okupljeni oko zajedničkih ciljeva! - poručila je decidirano Maletić.

TV sučeljavanje u cijelosti možete pogledati na linku:

http://izbori.hrt.hr/351060/veliko-predizborno-suceljavanje

U nastavku donosimo u cijelosti uvodnu i završnu riječ Ivane Maletić:

UVODNA RIJEČ

Dragi Hrvati i Hrvatice, svi naši građani i građanke. Radili smo program slušajući vas pomno, razgovarajući sa svima vama, izrazili ste veliku zabrinutost zbog ogromnog broja iseljavanja, 100.000 ljudi, grad veličine Osijeka otišao je iz naše zemlje samo u Njemačku u zadnje dvije godine. Svaka treća mlada osoba je bez posla, svaki treći stanovnik naše zemlje živi na pragu siromaštva, od toga najviše umirovljenika - koji su zaradili vjerno radeći svoje mirovine, a sada od njih ne mogu živjeti. Selo je potpuno uništeno, industrija potpuno devastirana. Hrvatska se nalazi na dnu  ljestvice razvoja i konkurencije - ove godine nas je prestigla Rumunjska, a sustiže nas i Bugarska. To je ono što želimo promijeniti! Hrvatska ne zaslužuje biti na dnu - Hrvatska je zemlja talentiranih, marljivih ljudi. S obzirom na resurse, Hrvatska može biti na vrhu svih ljestvica, zbog toga smo napravili program u kojem smo potpuno okrenuti kreiranju novih radnih mjesta, razvoju poljoprivrede, industrije, gospodarstva, znanosti koja će pomoći našim industrijama da se tehnološki razviju i moderniziraju - da uvedemo inovacije, nova znanja, znanja budućnosti, znanja koje će našim mladima omogućiti da ostanu raditi u Hrvatskoj.  Zajedno sve to možemo promijeniti, ali važno je da budemo zajedno okupljeni oko tih ciljeva. To zaslužuju naši branitelji, koji su obranili Domovinu, to zaslužuju naši umirovljenici koji moraju živjeti bolje, To zaslužuju naši mladi koji moraju ostati živjeti u Hrvatskoj. Zajedno možemo mnogo toga promijeniti, a mi smo sve ono što mislimo zapisali, sve što smo zapisali govorimo, sve ono što govorimo ćemo i ostvariti. To je vjerodostojno - budite uz nas! Vjerodostojno zajedno!

ZAVRŠNA RIJEČ

Izađite ovu nedjelju na izbore i birajte bolju budućnost, a bolja budućnost znači tehnološki razvoj, modernizaciju, nova inovativna rješenja, gospodarski rast, nova radna mjesta, zajedništvo i partnerstvo. Nikako ne podjele i svađe - nikako ne odmak od hrvatskog naroda i svađe sa svim segmentima društva, nikako ne razdori i vraćanje u prošlost. Birajte bolju budućnost, budite uz nas, birajte srcem i razumom - birajte za Hrvatsku ono što je najzanimljivije, a to je budućnost i nova znanja za naše mlade, bolji život za naše umirovljenike. Birajte Vladu koja neće vladati, nego će služiti svome narodu, birajte vjerodostojno.