Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač za RTL je komentirao novi licemjerni, predizborni spin trenutačnog predsjednika RH - njegov "poziv" čelnicima stranaka da se „uhvate za isti štap“ i zajedničkim naporima, konsenzusom, pobijede gospodarsku krizu. Kovačevu izjavu, zajedno s novinarskim potpitanjem, donosimo u cijelosti:

Začuđeni smo da predsjednik Josipović sada odjednom brine o gospodarstvu, a donedavno ga to pitanje uopće nije zanimalo. Predsjednik HDZ-a Tomislava Karamarko više puta je glasno i jasno govorio o tome da Josipović treba iskoristiti svoje ovlasti te predložiti Vladi održavanje izvanredne sjednice na temu gospodarstva koje je u vrlo kritičnom stanju.  No to, do danas, još nije učinio. Stoga ponovno, po tko zna koji put, pozivamo predsjednika Republike da Vladi - prihvaćajući HDZ-ovu inicijativu - predloži održavanje tematske sjednice o gospodarstvu. Na taj bi način Josipović pokazao da njegov „poziv“ nije najobičniji predizborni štos, nego da istinski želi konsenzus u hrvatskoj politici. 

Je li realno da dođe do konsenzusa s obzirom da komunikacija između HDZ-a i Kukuriku koalicije praktički ne postoji?

Za komunikaciju između vlasti i oporbe odgovorna je vlast, koja oporbi može ponuditi razgovor i konsenzus. No toga nema! Svjedoci smo da ni u samoj vladajućoj koaliciji ni unutar njenih članica nema komunikacije i koordinacije. Vlast je ta koja mora brinuti o komunikaciji s oporbom. HDZ je otvoren za komunikaciju. Više smo puta pozvali da predsjednik Josipović, koji prema Ustavu RH brine za stabilnost države, predloži Vladi održavanje sjednice na temu gospodarstva. Toga, nažalost, nema!

Video zapis izjave pogledajte u nastavku:

Da Josipović istinski želi konsenzus, a ne samo pokušati skupiti jeftine predizborne poene, „poziv“ bi adresirao na Vladu. I odavno bi već bio zatražio održavanje tematske sjednice o gospodarskom ponoru u koji nas je bacila Milanovićeva družina. No Josipović se, kako je sam priznao, ne želi zamjeriti SDP-u jer iščekuje njegovu potporu na predsjedničkim izborima. Bavi se svojim rejtingom umjesto kreditnim rejtingom države. Usuđuje se držati lekcije, a upravo je on svojim nečinjenjem suodgovoran za gospodarsko-socijalnu katastrofu.  

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovic-zbog-medijskih-konstrukcij...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlada-se-bavi-sukobima-josipov...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nesposobna-vlada-ugrozava-cijelu-hrv...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zasto-josipovic-ne-sazove-izvanrednu...