Predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković dao je - nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - izjavu za brojne okupljene novinare.

Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SJEDNICAMA PREDSJEDNIŠTVA I NACIONALNOG VIJEĆA HDZ-a

Nakon dijela sjednice na kojoj je s nama bio predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH prof. dr. Dragan Čović, raspravili smo ključne aktivnosti Vlade RH, dinamiku aktivnosti u Hrvatskom saboru, predstojeće stranačke aktivnosti, posjete županijskim organizacijama. Općenito - hodogram aktivnosti do kraja ove godine.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/plenkovic-covic-vlada-rh-ce-pruziti-punu-pravnu-konzularnu-i-financijsku

O ODNOSIMA S BiH

Otvoren sam za razgovore sa svim članovima Predsjedništva BiH. Na margini velikog sastanka između Kine i 16 država srednje i istočne Europe neformalno sam razgovarao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH g. Denisom Zvizdićem. Kada smo bili u Sarajevu, načelno smo dogovorili održavanje zajedničke sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH. Zadnja takva sjednica održana je 2010. godine. Veliki je broj tema koje su se akumulirale u međuvremenu - za koje smatram da bi bilo dobro da se rasprave. Imamo bitnu temu pravosudne suradnje i pitanje procesuiranja kaznenih djela za koja su optuženi naši Hrvati iz Bosanske Posavine.