Jedino Domoljubna koalicija otvara perspektivu. Zajedno za jaku Hrvatsku! Dakle - „i mi i oni“, a ne „mi ili oni“! Kukuriku koalicija će otići u oporbu. To je jedan prirodan slijed - posve normalan! - istaknuo je, među ostalim, potpredsjednik HDZ-a (i gradonačelnik Karlovca) Damir Jelić u gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Domagoj Novokmet).

Donosimo ključne poruke:

O gospodarskom oporavku

Govori se o promjenama - to već pokazuje da će Kukuriku koalicija otići u oporbu. To je jedan prirodan slijed - posve normalan. Autocenzura je predaja i čovjeka i sustava. Zašto to govorim? Zbog onog dijela intelektualne elite i menadžmenta koja treba stvarati i biti zamašnjak boljitka Domovine. Kod nas je temelj programa - osim poljoprivrede - i reindustrijalizacija. Mnogi - od obrtnika pa nadalje - otvaraju radna mjesta. Spomenimo (i) povlačenje novca iz EU fondova - da je ova vlada to odradila kako je trebala BDP bi se povećao za dva posto! U našem programu je obrazovanje i znanost - potrebno je pratiti potrebe tržišta. Sve to može uroditi plodom odnosno - povećati BDP.

O zajedništvu za jaku Hrvatsku

Ovdje se uistinu može postaviti pitanje - je li danas situacija u Hrvatskoj takva da se izražava ego pa da sve na kraju ispadne pitanje egoizma. Što vidimo kod Milanovića. A da se pritom bježi od glavne teme - kako reindustrijalizirati gospodarstvo ili kako riješiti probleme u poljoprivredi. Ili bilo koji drugi problem! Jedino Domoljubna koalicija otvara perspektivu. Zajedno za jaku Hrvatsku! Dakle - „i mi i oni“, a ne „mi ili oni“!

O preferencijalnim glasovima

HDZ kao najveća stranka ima disperzivni karakter. Neke organizacije možda mogu favorizirati jednoga kandidata, koji geografski bliže živi, druge ne moraju. Netko je stručnjak, pa je na taj način preferiran. U toj disperziji logika koalicijskih partnera je upravo suprotna preferencija i to je jedno s drugim - odlično. U konačnici, to je jedan natjecateljski duh unutar koalicije koji je samo „rađa“ pozitivno. Svatko tko je ozbiljan ovo ne gleda kao kraj priče već kao prvo poluvrijeme - kada preuzimamo odgovornost za sudbinu Domovine.