Predsjednik Karamarko gostovao je jučer u Oporbenom zarezu (urednik Ivica Ružičić) na Prvom programu Hrvatskog radija. Emisija se istodobno mogla i gledati na HTV4. Teme - aktualne: HDZ-ovo preuzimanje odgovornosti za vođenje Hrvatske, diletantska SDP-ova vlada, katastrofalno gospodarsko-socijalno stanje, predsjednički izbori, Josipovićevi jeftini spinovi i skretanje pozornosti s važnih tema, braniteljski prosvjed, kraj SDP-ove kriminalne hobotnice u Sisačko-moslavačkoj županiji... Prenosimo dio Karamarkovih poruka:

O BRANITELJSKIM PROSVJEDIMA

HDZ ne stoji iza prosvjeda, definitivno, iako podržavamo sve opravdane zahtjeve naših branitelja. Žao nam je ljudi koji pate i smrzavaju se pod šatorima, a Vlada prema njima ne pokazuje nikakav senzibilitet. Osim materijalnog statusa hrvatskih branitelja, koji se pokušava reducirati, osnovni problem je to što oni osjećaju da SDP-ova vlada sve vrijeme opstruira, ponižava i dezavuira sve ono za što su se borili u Domovinskom ratu. Njihova, ali i naša situacija dovedena je do apsurda! Ispred Ministarstva su se okupili stopostotni invalidi, a Milanovićeva vlada, skupa s Josipovićem, pokušava stvoriti neku „novu“ Hrvatsku, koja nema veze s onom za koju smo se borili! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vrh-hdz-dao-potporu-hrvatskim-branit...

Nekoliko puta sam pozvao vladajuće da dođu među branitelje i pogledaju ih u oči. Kada dolaze u taj šator, međutim, moraju doći s velikim poštovanjem i respektom. Moraju znati da dolaze među ljude koji su svoju ljubav prema Domovini i svoju borbu utkali u temelje suvremene hrvatske države. Nitko to nema pravo mijenjati, a najmanje ova vlada, koja je dobila mandat za nešto drugo. Branitelji su povrijeđeni, ova vlast ih neprestano ponižava i tome treba stati na kraj.

O HDZ-ovoj STRUČNOJ VLADI

Nikad nisam rekao da ne bih htio biti premijer. Preuzet ću odgovornost i formirati vladu eksperata - jer vlada stranačkih podobnika ništa ne može učiniti. Sigurno je da će moj najbliži suradnik biti osoba zadužena za gospodarstvo. Ona će imati ovlasti nad četiri ministarstva koja se bave gospodarstvom - od Ministarstva Financija do Ministarstva malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Blok tih ministarstava Hrvatsku mora izvući iz krize. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/spremni-smo-preuzeti-odgovornost-za-...

Neću trgovati, a imena neće biti plod međustranačkog koalicijskog inženjeringa. Ne zanimaju me nikakvi postoci u smislu podjele ministarstava, ne zanimaju me ničije ambicije da zavladaju Hrvatskim šumama, Hrvatskim vodama, HEP-om... Državne firme moraju biti poput privatnih - s jakim menadžmentom, stručnim ljudima, profesionalcima, a ne da se dijeli „ratni plijen“, kao što su to kukurikavci učinili. 

Dogovorio sam se, ponavljam, s našim koalicijskim partnerima da „ratni plijen“ nećemo dijeliti, jer Hrvatska zaslužuje najbolje i najkvalitetnije ljude. Ako su oni članovi neke stranke - u redu. Ako će to biti članovi HDZ-a - nitko sretniji od mene. Ali ako Vam netko tvrdi da sam se unaprijed obavezao na nešto, onda ne govori istinu! Hoćemo profesionalce i eksperte, iskrene i prave domoljube!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-nasoj-vladi-bit-ce-strucnjaci-s-is...

O „KENU“ JOSIPOVIĆU 

Ivo Josipović trivijalizira situaciju koja je itekako ozbiljna! Kontaktirao je sa srbijanskim veleposlanikom u Zagrebu, predao mu neke dokumente, i to upravo dok je Hrvatska pisala tužbu za genocid protiv Srbije! Što je on uopće imao, kao član naše radne skupine, raditi sa srpskim veleposlanikom!? Josipović sve to pokušava relativizirati kroz priču o „Kenu“. Ali ako se on osjeća kao Ken - onda sam još žalosniji! On mora odgovoriti na pitanje kakve su točno prirode bili njegovi kontakti sa srbijanskom diplomacijom i što to znači! 

Josipović sada govori o nekakvoj drugoj republici, o tome da bi trebalo redefinirati temelje na kojima počiva ova država. A koji su to temelji!? Domovinski rat, naše žrtve, neovisnost, demokracija i parlamentarni sustav su temelji Hrvatske države! Ne znam o kakvim drugim temeljima Josipović govori? 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-izbjegava-stvarne-pr...

O NOVOJ POBJEDI HDZ-a 

U Sisačko-moslavačkoj županiji mora se promijeniti paradigma. Svi znamo na koji način je u njoj vladala bivša SDP-ova županica, i koliko nečasnih radnji je napravila! Ne prejudiciram njezinu krivicu, međutim, imati 14 izmišljenih savjetnika, rasipati novac građana, živjeti luksuzno pred očima tolikih siromašnih ljudi, to je nemoralno! Ivo Žinić će sigurno racionalizirati županiju. Novi župan napravit će sve da dođe što više kvalitetnih investicija, jer bez njih nećemo ostvariti napredak. Tu smo da mu pomognemo, a sve to u korelaciji s onim što ćemo raditi na državnoj razini nakon što preuzmemo odgovornost. Naš cjeloviti program gospodarskog oporavka i zapošljavanja - koji će se primjenjivati i u Sisačko-moslavačkoj županiji - sigurno će donijeti rezultate. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-zahvaljujem-svim-gradanima-borit-...

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku: